Voedsel en drank beslaan groter deel van uitgaven Nederlandse huishoudens

11-06 06:05 | bron: FoodPro Network

AMSTERDAM - Een gemiddeld Nederlands huishouden geeft momenteel meer uit aan voeding- en dranken dan 10 jaar geleden. Van al onze bestedingen gaat bovendien meer op aan basisbehoeften. Ondanks de aantrekkende economie verandert dit beeld maar geleidelijk. Aldus het Economisch Bureau van ING.

Huishoudens gaven een groter deel van hun consumptie uit aan voedsel en alcoholvrije drank. In 2017 lag dat aandeel op 10,8%, tegen 10,1% in 2008. Dat komt mede doordat de prijzen van voedsel harder stegen dan gemiddeld.
 
Huishoudens consumeerden in 2017 gemiddeld nog bijna 6% minder dan vóór de economische crisis. Weliswaar gaven zij in 2017 in euro’s 3% meer uit dan in 2008, maar door prijsstijgingen van 9%, kregen ze daarvoor minder goederen en diensten terug.
 
Bekijk hier de analyse van het Economisch Bureau van ING




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 jun Ook grootste vleesverwerker ter wereld betreedt markt voor plantaardige producten
14 jun ABN AMRO verwacht 2% tot 5% meer faillissementen in voedingsindustrie
14 jun Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
14 jun Weet u wat de kosten kunnen zijn als u niet over het juiste compressortype beschikt in uw levensmiddelenproductie?
13 jun Carrefour opent eigen restaurants
13 jun NVWA laat export ernstig zieke dieren naar slachthuizen in België en Duitsland toe
13 jun Unilever zet in op fors meer merken
13 jun De Menken Keuken: Belang data niet altijd direct duidelijk, tot de rekening wordt gepresenteerd...
13 jun 10 Tips om uw interne audits te verbeteren
13 jun Personalised nutrition & health: next level
12 jun Nestlé, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
12 jun Aandeel vegaburgermaker Beyond Meat zakt na grote stijgingen
12 jun Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
12 jun Kweekvlees mogelijk over twee jaar in de schappen
12 jun ISO 22000:2018 vs. ISO 22000:2005 - de verschillen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?