Kweekvlees mogelijk over twee jaar in de schappen

12-06 06:05 | bron: FoodPro Network

BERLIJN - Mark Post, met zijn bedrijf Mosa Meat de ontwikkelaar van de eerste kweekvleesburgers ter wereld (2013), stelde tijdens de ProVeg New Food Conference in Berlijn dat kweekvlees over twee jaar in de schappen zou kunnen liggen.

Dit komt volgens Post met name door de opkomst van start-ups die zich met kweekvlees bezig houden. "Steeds meer bedrijven kijken naar kweekvlees, omdat ze zich realiseren dat het echt iets waar ze zich mee bezig mee moeten houden. Dit vergroot de kans dat het binnen twee jaar op onze bordjes zou kunnen liggen", aldus Post.

De Nederlandse kweekvleesstartup Mosa Meat, dat vlees maakt in een laboratorium, kreeg deze zomer een investering van 7,5 miljoen euro van M Ventures. M Ventures is de investeringstak van de Duitse farmaceut Merck en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group.

 

Zie ook: Mosa Meat: ‘Kweekvlees ligt in 2021 in de schappen’





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 jun Ook grootste vleesverwerker ter wereld betreedt markt voor plantaardige producten
14 jun ABN AMRO verwacht 2% tot 5% meer faillissementen in voedingsindustrie
14 jun Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
14 jun Weet u wat de kosten kunnen zijn als u niet over het juiste compressortype beschikt in uw levensmiddelenproductie?
13 jun Carrefour opent eigen restaurants
13 jun NVWA laat export ernstig zieke dieren naar slachthuizen in België en Duitsland toe
13 jun Unilever zet in op fors meer merken
13 jun De Menken Keuken: Belang data niet altijd direct duidelijk, tot de rekening wordt gepresenteerd...
13 jun 10 Tips om uw interne audits te verbeteren
13 jun Personalised nutrition & health: next level
12 jun Nestlé, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
12 jun Aandeel vegaburgermaker Beyond Meat zakt na grote stijgingen
12 jun Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
12 jun Kweekvlees mogelijk over twee jaar in de schappen
12 jun ISO 22000:2018 vs. ISO 22000:2005 - de verschillen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?