Kweekvlees mogelijk over twee jaar in de schappen

02-08 12:09 | bron: FoodPro Network

BERLIJN - Mark Post, met zijn bedrijf Mosa Meat de ontwikkelaar van de eerste kweekvleesburgers ter wereld (2013), stelde tijdens de ProVeg New Food Conference in Berlijn dat kweekvlees over twee jaar in de schappen zou kunnen liggen.

Dit komt volgens Post met name door de opkomst van start-ups die zich met kweekvlees bezig houden. "Steeds meer bedrijven kijken naar kweekvlees, omdat ze zich realiseren dat het echt iets waar ze zich mee bezig mee moeten houden. Dit vergroot de kans dat het binnen twee jaar op onze bordjes zou kunnen liggen", aldus Post.

De Nederlandse kweekvleesstartup Mosa Meat, dat vlees maakt in een laboratorium, kreeg deze zomer een investering van 7,5 miljoen euro van M Ventures. M Ventures is de investeringstak van de Duitse farmaceut Merck en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group.

 

Zie ook: Mosa Meat: ‘Kweekvlees ligt in 2021 in de schappen’





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 okt Exportwaarde vlees naar Verenigd Koninkrijk daalt
14 okt Datakwaliteit door inspanning levensmiddelensector 96% betrouwbaar
14 okt Belgische chocolade: kwaliteit telt
11 okt Ahold Delhaize investeert in kunstmatige intelligentie
11 okt Bruins: minder tests op listeria dan gemeld
11 okt Planbureau: Nederlandse voedingsindustrie harder geraakt bij 'no-deal Brexit' dan andere landen in de EU
11 okt ISO 22000:2018 vs. ISO 22000:2005 - de verschillen
11 okt Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
10 okt Ook grootste vleesverwerker ter wereld betreedt markt voor plantaardige producten
10 okt Pluimveesector in hoger beroep in fipronilzaak
10 okt NestlĂ© verifieert driekwart van haar toeleveringsketen als ontbossingsvrij
10 okt 10 Tips om uw interne audits te verbeteren
10 okt Draag bij aan voedselveiligheid met detecteerbare artikelen
09 okt Rijker aanbod doet bezoeker van kantine vaker voor vegetarisch kiezen
09 okt Takeaway ziet aantal bestellingen flink oplopen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?