Colruyt: ‘Als Jumbo oorlog wil, dan is dat zo’

HALLE - Algemeen directeur Chris Van Wettere van Colruyt zegt allesbehalve bang te zijn voor de opkomst van Jumbo en Albert Heijn in België.

‘Aldi is gekomen in de jaren ’70, Lidl is gekomen in de jaren ’90, Red Market kwam en ging, Albert Heijn is gekomen. We zijn van niemand bang. Wij kennen onze métier’, aldus Van Wettere in een interview met Gondola.

De topman is al 35 jaar in dienst van het bedrijf. Waarvan 10 jaar op de winkelvloer. Reageren op concurrenten is volgens Van Wettere voor Colruyt 'business as usual'. "We hebben die knowhow over een periode van 35 jaar opgebouwd, niemand heeft het systeem dat wij hebben. Je kan scherpe, aantrekkelijke prijzen hebben, maar er is er maar één die de laagste prijzen kan hebben en dat is Colruyt."

Dat Jumbo en Albert Heijn goedkoper zouden kunnen inkopen doet de Colruyt-topman weinig. ‘Voor een klant maakt dat niet uit. Voor hem is een pot Nutella een pot Nutella. Er kan er maar één de laagste prijs hebben. We volgen, dat weet de leverancier ook. Als Jumbo een prijzenoorlog wil, dan is dat zo. Wij doen wat we altijd doen.’

 

Bron: Gondola





Laatste nieuws