Pilot SPAR University met versconcepten

18-03 08:31 | bron: FoodPro Network

UTRECHT - Vanaf deze maand test SPAR University diverse versconcepten in haar pilotwinkel op Hogeschool Utrecht (HU). In deze pilotwinkel is er een duidelijke focus op ‘vers’ en ‘gezond’. Vanuit de behoefte naar meer ‘verse en gezonde producten’ zijn het assortiment en de routing flink onder handen genomen voor een optimale customer journey.

Studenten en medewerkers willen méér ‘Superhealthy’

Uit recent onderzoek onder studenten naar ‘gezondheid en het Super Healthy concept’ bleek dat 55% van de respondenten meer verleid willen worden met gezonde producten. Dit komt overeen met ‘de Blije Klanten Score’, de maandelijkse enquête die SPAR university onder haar klanten houdt. Ook uit gesprekken tussen SPAR university en Hogeschool Utrecht blijkt dat de behoefte naar gezonde en duurzame producten groot is, maar niet voldoende aansluit met het aanbod op de campus.

Pilotfase

SPAR university testte al met lage tafelkoelingen in haar winkels op de Radboud Universiteit in Nijmegen en in de grotere winkel op de Universiteit in Utrecht. In de pilotwinkel op de HU zullen gezonde en verse producten waaronder vers belegde broodjes, vers getapte yoghurt, verse smoothies en biologische soepen breed gepresenteerd en zoveel mogelijk in het zicht bereid worden. Verder worden studenten door de optimale presentatie van fruit, wraps, poké bowls, sushi en vegetarische snacks verleid tot ‘de gezonde aankoop’.

Door deze versproducten dominant in de routing te plaatsen, zijn het aantal KW-producten teruggebracht van ongeveer 350 naar 50 artikelen. Binnen de 50 artikelen is natuurlijk ook ruimte voor de “eat better tomorrow-artikelen”, oftewel, de ‘guilty-pleasure momentjes’ die studenten soms hebben tijdens het studeren. Uit de gesprekken en Blije Klanten Scores (enquêtes) kwam zeker ook naar voren dat deze (veelal) hardlopers niet mogen ontbreken. Te denken valt aan een frikandelbroodje of roomboter croissant. Maar ook de vegan repen, de vegan falafel maaltijdsalade en de speltcrackers ontbreken hier niet in, als wel een uitgekiend gluten- en lactosevrij assortiment.

New retail

Later dit jaar zal SPAR University ook op de HU een pilot starten met een ‘saladebar-concept’ waar wordt getest of klanten van SPAR university zelf verse salades kunnen opscheppen en/of samenstellen. 

Op basis van de uitkomsten zal SPAR university haar formule verder doorontwikkelen en dit uitrollen over haar andere acht winkels. 

 

Bron: SPAR University

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
25 jun Albert Heijn vindt oplossing voor landelijke kassastoring
25 jun NVWA in gesprek over nachtelijk slachten vanwege hitte
25 jun Rusland verlengt verbod op invoer van voedselproducten uit EU tot eind 2020
25 jun Holland Paviljoen op 20e Specialty & Fine Food Fair London
25 jun Datakwaliteit door inspanning levensmiddelensector 96% betrouwbaar
25 jun FSSC 22000 versie 5 gepubliceerd op 3 juni 2019
24 jun CBL: ‘Onderzoek Questionmark geeft geen compleet beeld’
24 jun 'Bijna alle aanbiedingen in Nederlandse supermarkten zijn ongezond'
24 jun Online bij Unilever al goed voor 2,5 miljard euro
24 jun Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
24 jun Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
21 jun Jumbo: Lanaken, Pelt en Rijkevorsel openen in 2019
21 jun Walmart schikt voor 250 miljoen euro in grote corruptiezaak
21 jun Nestlé investeert in onderzoeksfaciliteiten in China
21 jun 'Data betrouwbaar krijgen is monsterklus'
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?