Pilot SPAR University met versconcepten

UTRECHT - Vanaf deze maand test SPAR University diverse versconcepten in haar pilotwinkel op Hogeschool Utrecht (HU). In deze pilotwinkel is er een duidelijke focus op ‘vers’ en ‘gezond’. Vanuit de behoefte naar meer ‘verse en gezonde producten’ zijn het assortiment en de routing flink onder handen genomen voor een optimale customer journey.

Studenten en medewerkers willen méér ‘Superhealthy’

Uit recent onderzoek onder studenten naar ‘gezondheid en het Super Healthy concept’ bleek dat 55% van de respondenten meer verleid willen worden met gezonde producten. Dit komt overeen met ‘de Blije Klanten Score’, de maandelijkse enquête die SPAR university onder haar klanten houdt. Ook uit gesprekken tussen SPAR university en Hogeschool Utrecht blijkt dat de behoefte naar gezonde en duurzame producten groot is, maar niet voldoende aansluit met het aanbod op de campus.

Pilotfase

SPAR university testte al met lage tafelkoelingen in haar winkels op de Radboud Universiteit in Nijmegen en in de grotere winkel op de Universiteit in Utrecht. In de pilotwinkel op de HU zullen gezonde en verse producten waaronder vers belegde broodjes, vers getapte yoghurt, verse smoothies en biologische soepen breed gepresenteerd en zoveel mogelijk in het zicht bereid worden. Verder worden studenten door de optimale presentatie van fruit, wraps, poké bowls, sushi en vegetarische snacks verleid tot ‘de gezonde aankoop’.

Door deze versproducten dominant in de routing te plaatsen, zijn het aantal KW-producten teruggebracht van ongeveer 350 naar 50 artikelen. Binnen de 50 artikelen is natuurlijk ook ruimte voor de “eat better tomorrow-artikelen”, oftewel, de ‘guilty-pleasure momentjes’ die studenten soms hebben tijdens het studeren. Uit de gesprekken en Blije Klanten Scores (enquêtes) kwam zeker ook naar voren dat deze (veelal) hardlopers niet mogen ontbreken. Te denken valt aan een frikandelbroodje of roomboter croissant. Maar ook de vegan repen, de vegan falafel maaltijdsalade en de speltcrackers ontbreken hier niet in, als wel een uitgekiend gluten- en lactosevrij assortiment.

New retail

Later dit jaar zal SPAR University ook op de HU een pilot starten met een ‘saladebar-concept’ waar wordt getest of klanten van SPAR university zelf verse salades kunnen opscheppen en/of samenstellen. 

Op basis van de uitkomsten zal SPAR university haar formule verder doorontwikkelen en dit uitrollen over haar andere acht winkels. 

 

Bron: SPAR University





Laatste nieuws