Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie

15-05 06:05 | bron: FoodPro Network

AMSTERDAM - Robotica en data-technologie spelen een steeds belangrijkere rol in de productie van ons eten. Technologie draagt onder meer bij aan de betaalbaarheid van voeding, terwijl het ook helpt om inzichten te geven over de herkomst en productie. Dat concludeert het Economisch Bureau van ING in een rapport over de voedingsindustrie.

Door gebruik te maken van robots kunnen fabrikanten onder meer hun productie opvoeren. Hiermee voldoen ze volgens de onderzoekers van ING aan de wens van onder meer supermarkten, die grotere volumes vragen tegen lagere prijzen.

Herkomst & data-technologie

De tendens van nu is volgens ING daarnaast dat consumenten meer willen weten over de herkomst van hun eten. Door data-technologie toe te passen valt hier volgens ING een wereld te winnen. Binnen de keten kan meer informatie worden uitgewisseld. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van bepaalde chips kunnen vleesproducten van bron tot bord worden gevolgd, aldus ING. ING stelt wel dat daarvoor binnen de keten "verregaande samenwerking" nodig is.

Vergrijzing in de sector

Verder wijst ING op de krapte op de arbeidsmarkt en de vergrijzing binnen de sector. Zo gaat een kwart van de in totaal 150.000 werknemers in de voedingsindustrie tussen nu en 2030 met pensioen, aldus ING.

ING stelt dat jaarlijks 1,4 miljard euro in productietechnologie wordt geïnvesteerd en de mogelijkheden zijn volgens de economen nog niet uitgeput.

 

Bron: ANP / ING

Foto: pizzarobot van Zume





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
29 mei Vleesverwerkingsbedrijf Van Rooi Meat gesloten na 21 positieve coronatests
29 mei Horeca in het eerste kwartaal al zwaar getroffen door coronamaatregelen
29 mei KWID: wanneer en hoe?
29 mei Geaccrediteerde gisten & schimmels analyse in 3 dagen
29 mei Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
28 mei Moederbedrijf Douwe Egberts deze week al naar Amsterdamse beurs
28 mei Flinke groei omzet supermarkten in week van Hemelvaart
28 mei Vion gaat transport van personeel anders organiseren
28 mei Ontslagboete wordt toch afgeschaft: noodpakket met maand verlengd
28 mei 'Schuldeisers willen eigenaar worden van HEMA'
28 mei Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
28 mei Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
28 mei Leergang FSSC 22000 Implementatie Training
27 mei Slachthuis Vion in Apeldoorn per direct dicht omdat medewerkers samen in busjes reizen
27 mei Carrefour verlaagt prijzen van nog eens 1.000 producten
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?