SGS verifieert wereldwijd landbouwbedrijven in opdracht van Nestlé

VEVEY - Nestlé heeft voor zijn toeleveringsketen een “Responsible Sourcing Standard” opgesteld met gedetailleerde vereisten over enkele belangrijke uitdagingen voor al haar leveranciers over sociale aspecten, milieu, economie en dierenwelzijn. Hiervoor wordt voor elke directe leverancier aan Nestlé de toeleveringsketen stroomopwaarts in kaart gebracht tot op landbouwniveau en dit voor onder andere vlees, eieren en zuivelproducten.

Om na te gaan of de landbouwbedrijven aan deze standaard voldoen, worden 5 onderwerpen onder de loep genomen: wetgeving, sociale aspecten en werkomstandigheden, planten en gewassen, behoud van de natuur en tenslotte dierengezondheid en -welzijn. 

In 2017 heeft SGS in opdracht van Nestlé in totaal 360 landbouwbedrijven wereldwijd beoordeeld. Ook voor dit jaar verwachten we hetzelfde aantal. Sinds de start van het project in 2013 heeft SGS al meer dan 1600 landbouwbedrijven beoordeeld. Het doel is om na te gaan of de leveranciers van Nestlé voldoen aan de eisen van de Nestlé Responsible Sourcing Standard in de context van het land van oorsprong en om eventuele verbeteringspunten te identificeren.  SGS brengt de huidige toestand van de landbouwbedrijven in kaart en tracht naar een hogere standaard te gaan voor wat betreft dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden en duurzaamheid.  Door een verandering in consumenteneisen en een groter bewustzijn over waar voedsel vandaan komt en hoe het is gemaakt, zijn meer en meer bedrijven bewust bezig met dierenwelzijn en het opstellen van ethische programma’s. 

Met deze inspanningen streeft Nestlé ernaar om het leven van miljoenen landbouwdieren in hun toeleveringsketen te verbeteren en stelt het duurzame landbouw voorop.

 

Bron: SGS - partner FoodPro Network





Laatste nieuws