Op zoek naar de Beste Foodspecialiteitenwinkels

NIJKERK - De zoektocht naar Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak, Nederlands Beste Foodspecialist Wijn en Nederlands Beste Foodspecialist Chocolade, Noten, Koffie/Thee van 2019 is vandaag gestart! Een onafhankelijk juryteam, bestaande uit een consumentenjurylid en twee deskundigenjuryleden, bezoekt de komende weken alle deelnemende winkels die gecertificeerd zijn. De uitkomsten van de bezoeken bepalen wie de finalisten per categorie worden. Op woensdag 27 februari 2019 worden de finalisten hierover geïnformeerd. Na een tweede onafhankelijke juryronde worden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten op maandag 1 april in “Hart van Holland” te Nijkerk. 

Onafhankelijke jury-boordeling

De deskundigenjury beoordeelt de winkels onder meer op hun visie op het vak en de branche, het ondernemings- en winkelmanagement, het vakmanschap, voorlichting richting klant en de performance van de winkel. De consumentenjury bezoekt de winkel en beoordeelt het aanbod, de winkeluitstraling en de behandeling in de winkel. Uiteraard maakt de consumentenjury zich niet bekend.

Branche-Event Foodspecialiteiten

Het Branche-Event Foodspecialiteiten vindt plaats maandag 1 april om 19:00 uur in “Hart van Holland” te Nijkerk en is bedoeld voor genodigden die zich bezighouden met de foodsector (kaas, wijn, noten, delicatessen, culinaire producten). Tijdens een exclusief diner zullen de winnaars worden bekend gemaakt door een zeer inspirerende presentator waarvan we de naam nog even geheim houden. Na het diner gaan we voor het dessert, zijnde het vertrouwde kaasbuffet, gekoppeld aan de netwerkborrel.

“Knokken voor je recht”

Dat is het thema voor 2019. Marges en marktaandeel staan onder druk door toenemende concurrentie van nieuwe collega winkeliers, nieuwe concepten en de zoektocht naar omzet door de supermarkten. Het is dus knokken voor je plaats in je lokale markt en zorgen dat je je clientèle aan je winkel kunt blijven binden en nieuwe klanten kunt enthousiasmeren om bij je te blijven terugkomen.   

Organisatie

De Certificering Foodspecialiteitenwinkels en de Nationale Competities zijn initiatieven van het Vakcentrum, Foodspecialiteiten. De uitvoering berust bij de Stichting Foodspecialiteiten Nederland, Blekerijlaan 1, 3447 GR Woerden. Voor algemene informatie: www.foodspecialiteitenwinkels.nl





Laatste nieuws