Lamb Weston / Meijer boekt vooruitgang in duurzaamheidsstrategie

BERGEN OP ZOOM - De afgelopen 10 jaar heeft het aardappelverwerkend bedrijf Lamb Weston / Meijer 30% minder CO2 uitgestoten en 24% minder energie verbruikt per ton product. In 2018 werd daarnaast het waterverbruik per ton eindproduct verminderd met 3,8% vergeleken met 2008. In 86% van alle voorgebakken producten wordt nu een gezonde plantaardige olie gebruikt en er wordt alleen recyclebaar plastic gebruikt voor verpakkingen. Aldus het Duurzaamheidsverslag dat het bedrijf heeft gepubliceerd.

Naast een verlaging van de CO2-voetafdruk van het productieproces, is een flinke CO2-reductie bereikt door efficiënter transport naar klanten. Door routes te optimaliseren en meer transport via water en spoor heeft Lamb Weston / Meijer de jaarlijkse wegtransportkilometers met 6,5 miljoen kilometer terugebracht en de CO2-uitstoot door transport met 6.033 ton. De CO2-voetafdruk van veld tot vriezer werd verlaagd met 20,4% en van vrieshuis naar de klant met 8,8% beide versus 2008. Dit betekent een 20% kleinere totale product CO2-voetafdruk van veld tot vork.
 
Wat betreft circulariteit zorgt Lamb Weston / Meijer dat 97,3% van de bijproducten en afvalstromen worden hergebruikt, gerecycled of teruggewonnen en worden producten verpakt in 100% recyclebaar plastic en dozen van 100% gerecycled, FSC-gecertificeerd karton. Inzake 'voeding en gezondheid' is het gebruik van gezonde plantaardige olie verhoogd tot 86% van alle verkochte voorgebakken producten. In de laatste 10 jaar werd 30% minder zout toegevoegd aan premium frites en 10% minder aan gekruide aardappelproducten, terwijl de helft van het totale verkoopvolume geen toegevoegd zout bevat.
 
Bron: Lamb Weston / Meijer




Laatste nieuws