Thuisbezorgd groeit in Nederland met ruim 5 miljoen bestellingen

AMSTERDAM - Thuisbezorgd groeide in 2018 in Nederland met meer dan 5 miljoen bestellingen ten opzichte van een jaar eerder. De maaltijdenbezorgdienst levert nu ruim 32 miljoen bestellingen per jaar in ons land af. Takeaway.com., het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl zag het aantal bestellingen met liefst 19 procent toenemen, zo maakt het bedrijf bekend.

In het vierde kwartaal is in Nederland een toename van 1,3 miljoen bestellingen te zien in vergelijking met dezelfde periode in 2017.

Ook in de landen waar Thuisbezorgd actief is als Takeaway nam het aantal bestellingen toe. Zo was in het vierde kwartaal van 2018 voor het eerst het aantal bestellingen in Duitsland met ruim 9,4 miljoen groter dan in Nederland. Takeaway denkt dat de groei hier nog zal doorzetten.

CEO Jitse Groen schrijft dat de overnames in onder meer Duitsland, België en Roemenië zorgen voor een versterking van de marktpositie van het bedrijf.

Takeaway groeide in totaal met 38% in vergelijking met een jaar eerder, van ruim 68 miljoen bestellingen in 2017 naar bijna 94 miljoen in 2018.

Het bedrijf maakt nog geen omzet- of winstcijfers bekend.

 

Bron: Takeaway





Laatste nieuws