Pluimveevleesverwerker CFG Poultry neemt slachterij Frisia Food over

NIJKERK - Pluimveevleesverwerker CFG Poultry uit het Gelderse Nijkerk neemt vleeskuikenslachterij Frisia Food uit het Friese Haulerwijk over. In oktober maakten beide partijen bekend intensief te gaan samenwerken, aldus Pluimveeweb.

De eigenaar van CFG Poultry, Cuparius Capital, heeft op 1 januari van dit jaar alle aandelen van Frisia Food overgenomen. Eigenaar Edwin Kuijpers is enig aandeelhouder van Cuparius Capital. Kuijpers startte 8 jaar geleden met CFG Poultry. Voor de aan Frisia Food toeleverende vleeskuikenhouders verandert er niets.

"Als slachterij van reguliere vleeskuikens waren we in het verleden overgeleverd aan de vrije markt. Op lange termijn kunnen we niet concurreren tegen Poolse en Oekraïense slachterijen omdat hun kostprijs veel lager ligt. Dankzij de samenwerking met CFG zijn we jaarrond verzekerd van afzet in een hoger segment", aldus Klaas Heijs, die algemeen directeur van Frisia Food blijft. "CFG levert kipproducten aan afnemers als Kentucky Fried Chicken in Nederland en foodservicebedrijven in het buitenland. Die afnemers vragen een goede kwaliteit regulier geproduceerd vlees uit het hogere segment. Dat kunnen wij leveren."

Bron: Pluimveeweb

 





Laatste nieuws