Proef de toekomst

AMSTERDAM - Traditiegetrouw trappen we ook dit nieuwe jaar af met een beursbezoek aan de Horecava, de Horeca vakbeurs die van 7 t/m 10 januari plaats vindt in de RAI Amsterdam. De organisatie belooft ook dit keer weer dat onze zintuigen geprikkeld zullen worden en gezien eerdere ervaringen hebben we hier alle vertrouwen in…  

Eén van de aandachttrekkers is het Start-upLAB waar nieuwe start-ups en doorgewinterde foodservice professionals elkaar ontmoeten. Maar liefst 42 start-ups presenteren zichzelf en verrassen ons met allerlei nieuwe food, non-food en tech oplossingen. Wat te denken van StrawbyStraw (100% biologisch afbreekbare rietjes), Freggies (groentesnacks waarbij gebruik is gemaakt van reststromen van biologische sapproductie), Braxzz (alcoholvrije spirits, ciders en wijnen) en de Cricketburger (met echte krekels natuurlijk). Daarnaast is er ook aandacht voor food mobility & delivery, voor de hotelwereld, pop-up bar experiences (het bekt allemaal net wat lekkerder in het Engels), en voor…. bier. Er zijn bier workshops, demo’s en tastings en Löwlander en Brewdog zorgen voor de presentatie van vernieuwende bierconcepten. 

En we ontmoeten John Altman. Dit is geen hipster met baard, maar een nieuw, ‘love spreading’ snack concept dat wordt gemanaged door 2 zussen. Zij zagen teveel tussendoortjes met onnodige toevoegingen en ongezonde ingrediënten om zich heen en besloten dat dat anders moest. Inmiddels hebben ze een range popcorn- en notensnacks ontwikkeld, zijn de internationale kansen geïnventariseerd en zijn ze klaar voor de toekomst. 

Wilt u dit nieuwe jaar ook beginnen met een gratis inventarisatie van uw exportkansen? TEN the export network ondersteunt food bedrijven met export en begeleidt als RVO adviseur food bedrijven in het SIB (Starters International Business) traject. Tientallen ondernemers gingen u al voor. Kijk op de website voor meer informatie www.theexportnetwork.nl of neem vrijblijvend contact met ons op info@theexportnetwork.nl

Voor wie nog niet genoeg heeft aan de belevingen in de RAI kan verder feestvieren tijdens de afterparty in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. 





Laatste nieuws