Grens aan gehalte transvetten in voedsel in de Europese Unie
11 jan 2019 06:03
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
BRUSSEL - De hoeveelheid transvetten in voedingsproducten in de Europese Unie wordt aan een maximum gebonden. De experts van de 28 lidstaten zijn akkoord gegaan met een voorstel van de Europese Commissie om maximaal 2% transvetten per 100 gram vetten in voedingsmiddelen toe te staan. Aldus de Europese Commissie.
Het Europees Parlement heeft nu 2 maanden de gelegenheid om zich over de voorstellen te buigen. EU Commissaris Andriukaitis van Gezondheid en Voedselveiligheid heeft goede hoop dat de nieuwe norm van begin 2019 in Europese regelgeving vastgelegd kan worden.
Laatste nieuws
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
-
24 apr TommyTomato haalt 1,9 miljoen groeigeld op voor de groentelunch op school
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan