Grens aan gehalte transvetten in voedsel in de Europese Unie

11-01 06:03 | bron: FoodPro Network

BRUSSEL - De hoeveelheid transvetten in voedingsproducten in de Europese Unie wordt aan een maximum gebonden. De experts van de 28 lidstaten zijn  akkoord gegaan met een voorstel van de Europese Commissie om maximaal 2% transvetten per 100 gram vetten in voedingsmiddelen toe te staan. Aldus de Europese Commissie.

Het Europees Parlement heeft nu 2 maanden de gelegenheid om zich over de voorstellen te buigen. EU Commissaris Andriukaitis van Gezondheid en Voedselveiligheid heeft goede hoop dat de nieuwe norm van begin 2019 in Europese regelgeving vastgelegd kan worden.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
17 jan Elke 15 uur een nieuwe vestiging van Starbucks in China
17 jan Lamb Weston / Meijer boekt vooruitgang in duurzaamheidsstrategie
17 jan Twee op de vijf Nederlanders zijn in 2018 minder vlees gaan eten
17 jan McDonald's verliest alleenrecht op merknaam Big Mac
17 jan Nestlé zet stappen in terugdringen van plastic afval
17 jan Vertraagde verteerbaarheid van zetmeel in voedingsmiddelen in belang van de gezondheid
17 jan Bekijk de recalls in de voedingsindustrie in 2019 (EU)
17 jan Training Lead Auditor ISO 22000 Voedselveiligheid
16 jan Picnic breidt bezorgingsgebied uit naar Alkmaar
16 jan Helmond investeert miljoenen in voedingsindustrie
16 jan Ban op ongezonde snacks aan supermarktkassa’s werkt
16 jan Nu ook metaaldetectoren, checkwegers en andere industriële toepassingen bij DIGI Benelux
16 jan 4 februari: Training Normkennis ISO 22000:2018 en FSSC
15 jan Europese Rekenkamer: 'Grotere rol bedrijven bij voedselcontroles'
15 jan Nederland krijgt nieuw instituut voor voedselveiligheid
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?