Grens aan gehalte transvetten in voedsel in de Europese Unie

11-01 06:03 | bron: FoodPro Network

BRUSSEL - De hoeveelheid transvetten in voedingsproducten in de Europese Unie wordt aan een maximum gebonden. De experts van de 28 lidstaten zijn  akkoord gegaan met een voorstel van de Europese Commissie om maximaal 2% transvetten per 100 gram vetten in voedingsmiddelen toe te staan. Aldus de Europese Commissie.

Het Europees Parlement heeft nu 2 maanden de gelegenheid om zich over de voorstellen te buigen. EU Commissaris Andriukaitis van Gezondheid en Voedselveiligheid heeft goede hoop dat de nieuwe norm van begin 2019 in Europese regelgeving vastgelegd kan worden.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
18 mrt Nieuwe directeur Foodwatch Nederland
18 mrt Pilot SPAR University met versconcepten
18 mrt The Greenery robotiseert inpakproces in distributiecentrum Barendrecht
18 mrt Nestlé zet stappen in terugdringen van plastic afval
18 mrt Hoe overleeft u een onaangekondigde audit? 5 praktische tips voor continue voedselveiligheid
18 mrt Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
15 mrt Paardenvleesfraudeur in hoger beroep veroordeeld tot twintig maanden cel
15 mrt Een op drie supermarkten controleert leeftijd bij drankverkoop niet goed
15 mrt Greenyard schrapt 422 banen
15 mrt Liefst 143 extra medewerkers voor de NVWA door (no-deal) Brexit
15 mrt Zoutmonitor: vooral minder zout in industriebrood
15 mrt BRC Food 8: Veranderingen in de bedrijfscultuur
15 mrt Ambachtelijke producten in opmars in de UK
14 mrt ’30-40 procent supermarkten gaat verdwijnen’
14 mrt Bolscher gaat ook vegetarische en veganistische producten maken
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?