Zoutmonitor: vooral minder zout in industriebrood
bron: FoodPro Network
WAGENINGEN - De gehele bakkerijsector laat een vermindering van zout in brood zien. Aldus de tiende landelijke zoutmonitoring die uitgevoerd is door de NBC in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Bakkerij (NVB). Het zoutgehalte in industriebrood ligt wel een stuk lager dan in brood van de ambachtelijke bakker.
In totaal zijn er 502 broden onderzocht in de periode van mei tot augustus. In de zoutmonitoring dit jaar is er naast focus op grootbrood, ook een groot deel kleinbrood en overig brood bemonsterd vanwege bredere wetgeving en grotere verscheidenheid in het assortiment van NVB leden.
Uit het onderzoek van NBC is gebleken dat de gehele bakkerijsector met een gemiddelde van 1,64 procent zout gebruik op de droge stof ruim voldoet aan het Warenwetbesluit Meel en brood. Bij industriebrood ligt dit op 1,61 procent en bij ambachtelijke bakkerijen is dit 1,84 procent.
Circa 15 procent van de bemonsterde broden voldeed niet aan de wettelijke norm (1,8 procent natrium) op de droge stof.
Het afgelopen decennium is het zoutgehalte in brood flink verminderd. In 2008 lag de wettelijke norm op 2,5 procent zout op droge stof.
Bron: NBC
Laatste nieuws
-
18 apr Podcast Webinar | Hoe vlieg je een ERP project aan? Het geheim van een succesvolle implementatie
-
18 apr Continu verbeteren stopt niet bij de productieorganisatie
-
17 apr Doorstart voor Ladessa onder The Spreadmaker
-
17 apr ABN AMRO: 'Grootste crises voor voedingssector zijn voorbij'
-
17 apr Consumentenbond: Visvervangers zelden een goed alternatief voor vis
-
17 apr Just Eat Takeaway kampt met teruglopende orders
-
17 apr Bridor kondigt overname van Pandriks aan
-
17 apr Essentiƫle planningtools voor digitalisering in de levensmiddelenindustrie
-
17 apr Koopmans voert tarwe aan via schip dat vaart op HVO100
-
17 apr Hoe ga je professioneel om met een recall?
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan