Zoutmonitor: vooral minder zout in industriebrood

15-03 06:05 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - De gehele bakkerijsector laat een vermindering van zout in brood zien. Aldus de tiende landelijke zoutmonitoring die uitgevoerd is door de NBC in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Bakkerij (NVB). Het zoutgehalte in industriebrood ligt wel een stuk lager dan in brood van de ambachtelijke bakker.

In totaal zijn er 502 broden onderzocht in de periode van mei tot augustus. In de zoutmonitoring dit jaar is er naast focus op grootbrood, ook een groot deel kleinbrood en overig brood bemonsterd vanwege bredere wetgeving en grotere verscheidenheid in het assortiment van NVB leden. 

Uit het onderzoek van NBC is gebleken dat de gehele bakkerijsector met een gemiddelde van 1,64 procent zout gebruik op de droge stof ruim voldoet aan het Warenwetbesluit Meel en brood. Bij industriebrood ligt dit op 1,61 procent en bij ambachtelijke bakkerijen is dit 1,84 procent.

Circa 15 procent van de bemonsterde broden voldeed niet aan de wettelijke norm (1,8 procent natrium) op de droge stof. 

Het afgelopen decennium is het zoutgehalte in brood flink verminderd. In 2008 lag de wettelijke norm op 2,5 procent zout op droge stof.

Bron: NBC





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 mei Albert Heijn start proef met dynamisch afprijzen van kip en vis
20 mei Refresco ziet volume met 13,4% stijgen
20 mei Nestlé, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
20 mei Vleesindustrie blijft wereldwijd groeien
20 mei Bizerba bezoekt nationaal en internationaal kampioen Slagerij Kastelein (video)
17 mei Grootste deel voedsel en dranken uit de EU gaat naar Verenigde Staten
17 mei Picnic werkt aan een aparte cao voor e-commerce-bedrijven
17 mei Amazon investeert in maaltijdbezorger Deliveroo
17 mei Nutriscore laat zien: veel ‘verantwoorde’ tussendoortjes niet zo gezond
17 mei Vlees verwerk je met Bizerba! (video)
17 mei Advanced Food Microbiology online courses
16 mei Inspectie legt vleeswarenfabriek Jos Slippens stil vanwege onwel geworden werknemers
16 mei Vleeswarenindustrie: 'Zorgen over filet americain ongefundeerd en onnodig'
16 mei Nestlé stoot de divisie Huidverzorgingsproducten af en focust zich volledig op voeding
16 mei ’30-40 procent supermarkten gaat verdwijnen’
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?