Zoutmonitor: vooral minder zout in industriebrood

15-03 06:05 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - De gehele bakkerijsector laat een vermindering van zout in brood zien. Aldus de tiende landelijke zoutmonitoring die uitgevoerd is door de NBC in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Bakkerij (NVB). Het zoutgehalte in industriebrood ligt wel een stuk lager dan in brood van de ambachtelijke bakker.

In totaal zijn er 502 broden onderzocht in de periode van mei tot augustus. In de zoutmonitoring dit jaar is er naast focus op grootbrood, ook een groot deel kleinbrood en overig brood bemonsterd vanwege bredere wetgeving en grotere verscheidenheid in het assortiment van NVB leden. 

Uit het onderzoek van NBC is gebleken dat de gehele bakkerijsector met een gemiddelde van 1,64 procent zout gebruik op de droge stof ruim voldoet aan het Warenwetbesluit Meel en brood. Bij industriebrood ligt dit op 1,61 procent en bij ambachtelijke bakkerijen is dit 1,84 procent.

Circa 15 procent van de bemonsterde broden voldeed niet aan de wettelijke norm (1,8 procent natrium) op de droge stof. 

Het afgelopen decennium is het zoutgehalte in brood flink verminderd. In 2008 lag de wettelijke norm op 2,5 procent zout op droge stof.

Bron: NBC





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 jul Muller (Ahold Delhaize) waarschuwt voor schadelijke algoritmes
14 jul Ministerie ondersteunt leerbanen in voedingssector
14 jul Omzet Jumbo passeert de kaap van 5 miljard
14 jul PepsiCo noteert lagere omzet in tweede kwartaal
14 jul Nestlé wil uiterlijk in 2025 haar verpakkingen voor 100% recyclen of hergebruiken
14 jul Onbezorgd de audit in: voldoe aan opleidingseisen
14 jul What Effect Will the US Reduction in Biotechnology Regulations Have on Food Exports?
13 jul CBL wil met boerenorganisaties een Voedselcollectief oprichten
13 jul Download nu het onderzoek naar voedselveiligheid
13 jul La Place sluit kwart van vestigingen: honderden banen in het geding
13 jul Albert Heijn werkt tekorten weg na boerenprotest
13 jul Aantal faillissementen in eerste half jaar 2020 gelijk gebleven
13 jul Plant & Productie Management, een vak apart
13 jul Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
13 jul LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?