Zoutmonitor: vooral minder zout in industriebrood

15-03 06:05 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - De gehele bakkerijsector laat een vermindering van zout in brood zien. Aldus de tiende landelijke zoutmonitoring die uitgevoerd is door de NBC in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Bakkerij (NVB). Het zoutgehalte in industriebrood ligt wel een stuk lager dan in brood van de ambachtelijke bakker.

In totaal zijn er 502 broden onderzocht in de periode van mei tot augustus. In de zoutmonitoring dit jaar is er naast focus op grootbrood, ook een groot deel kleinbrood en overig brood bemonsterd vanwege bredere wetgeving en grotere verscheidenheid in het assortiment van NVB leden. 

Uit het onderzoek van NBC is gebleken dat de gehele bakkerijsector met een gemiddelde van 1,64 procent zout gebruik op de droge stof ruim voldoet aan het Warenwetbesluit Meel en brood. Bij industriebrood ligt dit op 1,61 procent en bij ambachtelijke bakkerijen is dit 1,84 procent.

Circa 15 procent van de bemonsterde broden voldeed niet aan de wettelijke norm (1,8 procent natrium) op de droge stof. 

Het afgelopen decennium is het zoutgehalte in brood flink verminderd. In 2008 lag de wettelijke norm op 2,5 procent zout op droge stof.

Bron: NBC





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
19 aug Jumbo topman Van Eerd wil over 5 jaar naar 25% marktaandeel (en is al goed op weg)
19 aug Mercadona, ondanks jaren negentig website, online de grootste supermarkt van Spanje
19 aug LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
05 aug Redactie FoodPro Network gesloten van 5 t/m 16 augustus
02 aug Kweekvlees mogelijk over twee jaar in de schappen
02 aug Leveren Uber chauffeurs straks ook uw boodschappen aan huis?
02 aug Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten vanaf 1 april 2020
02 aug Wereldwijde spelers in voedselveiligheid zien certificatie als ‘paspoort voor handel’
02 aug Supply Chain Management: eerst het gezamenlijke doel, het collectieve gevoel en dán de tool
01 aug Nestlé, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
01 aug Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
01 aug Walmart laat robots de vloer schrobben (video)
01 aug Beperk het risico op productvreemde delen met detecteerbare artikelen
31 jul Elke 15 uur een nieuwe vestiging van Starbucks in China
31 jul Takeaway.com ziet omzet flink groeien in tweede kwartaal
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?