Horeca groeit ook in 2019, maar wel minder hard
bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - Restaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Met name het tekort aan personeel speelt de branche parten, aldus het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport.
Sectoreconoom Thijs Geijer verwacht dat de omzet in de horeca volgend jaar met 2 procent stijgt, geholpen door de toegenomen welvaart in Nederland en de toestroom van buitenlandse toeristen. Dit jaar groeide de sector nog 5 procent.
Veel ondernemers hebben moeite de populariteit van eten, drinken en overnachten buiten de deur bij te benen, schrijft ING. Eén op de drie ondernemers wijt dat probleem aan een tekort aan arbeidskrachten.
Wie volgend jaar op stap gaat, moet overigens voldoende geld op zak hebben. Door de verhoging van het lage btw-tarief verwacht ING een prijsstijging van ruim 4 procent in de horeca. Omdat het economisch voor de wind gaat, zullen Nederlanders zich evenwel niet massaal laten afschrikken door een hogere rekening.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan