Horeca groeit ook in 2019, maar wel minder hard

06-12 10:29 | bron: FoodPro Network

AMSTERDAM - Restaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Met name het tekort aan personeel speelt de branche parten, aldus het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport.

Sectoreconoom Thijs Geijer verwacht dat de omzet in de horeca volgend jaar met 2 procent stijgt, geholpen door de toegenomen welvaart in Nederland en de toestroom van buitenlandse toeristen. Dit jaar groeide de sector nog 5 procent.

Veel ondernemers hebben moeite de populariteit van eten, drinken en overnachten buiten de deur bij te benen, schrijft ING. Eén op de drie ondernemers wijt dat probleem aan een tekort aan arbeidskrachten.

Wie volgend jaar op stap gaat, moet overigens voldoende geld op zak hebben. Door de verhoging van het lage btw-tarief verwacht ING een prijsstijging van ruim 4 procent in de horeca. Omdat het economisch voor de wind gaat, zullen Nederlanders zich evenwel niet massaal laten afschrikken door een hogere rekening.

Bron: ANP





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
24 jul Circa 60% van de wereldwijde vleesproducten in 2040 zal plantaardig of gekweekt zijn
24 jul Weet u wat de kosten kunnen zijn als u niet over het juiste compressortype beschikt in uw levensmiddelenproductie?
24 jul Personalised nutrition & health: next level
23 jul Kip pakt marktaandeel af van andere vleessoorten
23 jul Sligro Food Group bouwt nieuw DC in Maastricht
23 jul Jan Linders en Vomar halen maaltijdsalades terug
23 jul Gewicht op verpakking klopt vaak niet
23 jul 30e Vakbeurs Foodspecialiteiten gaat nog meer verrassen
23 jul Nieuwe kennis opdoen na de zomer?
23 jul Bied op verschillende machines voor vul, sluit en verpakkingstechniek
22 jul Miljoenen sapflessen van Jumbo nu gemaakt van gerecyceld plastic
22 jul Voedsel en drank beslaan groter deel van uitgaven Nederlandse huishoudens
22 jul BRC Food 8: Veranderingen in bescherming tegen voedselfraude
22 jul Op 17 september staat de Workshop nieuwe FSSC 22000 versie 5 gepland
19 jul Jan Linders ziet omzet groeien met 5.1%
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?