Vertraagde verteerbaarheid van zetmeel in voedingsmiddelen in belang van de gezondheid

19-12 12:39 | bron: FoodPro Network

GRONINGEN - Hanny Boers-de Bruijn van de Rijksuniversiteit Groningen onderzocht hoe zetmeelrijke producten langzaam verteerbaar gemaakt kunnen worden, hoe deze vertraging gemeten kan worden en wat de effecten van deze vertraging zijn op de stofwisseling. 

Wereldwijd neemt het aantal mensen met metabole aandoeningen, zoals diabetes type 2 snel toe. Deze ontwikkeling wordt beïnvloed door factoren die gerelateerd zijn aan leefstijl, zoals voeding en beweging. Langdurige blootstelling aan hogere bloedglucose of insulinewaarden vergroten het risico op het ontwikkelen van diabetes. Daarom is het van belang producten te ontwikkelen, die een lagere bloedglucose of lagere insulinewaarden geven, bijvoorbeeld door het langzaam verteerbaar maken van zetmeel.
 
Volgens Boers-de Bruijn kunnen de resultaten uit haar onderzoek worden gebruikt om in de toekomst gezonde koolhydraatrijke producten te ontwikkelen.
 
Bekijk het proefschrift hier.
 
Bron: Rijksuniversiteit Groningen




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
19 dec Vertraagde verteerbaarheid van zetmeel in voedingsmiddelen in belang van de gezondheid
19 dec Colruyt in conflict met Red Bull en Mars
19 dec Vegaburgers Beyond Meat naar de beurs
19 dec Foodfotografie op locatie bij de klant
19 dec Hot topic: healthy food design in 1 dag! (Engelstalig)
18 dec Hu√ęt volgt Wijers op als president-commissaris van Heineken
18 dec Arla Foods gaat strategische samenwerking aan met Yoghurt Barn
18 dec Acties medewerkers Picnic
18 dec Mondelez maakt al zijn verpakkingen recyclebaar
18 dec Zoektocht naar het medicijn tegen groeipijn in operations
18 dec Wat is er veranderd in de nieuwe ISO 22000?
17 dec Veertien Nederlandse restaurants krijgen eerste of tweede ster van Michelin
17 dec Grootste verkoop van mageremelkpoedervoorraad Europese Unie ooit
17 dec Wijnboeren leveren vaakst direct aan consument
17 dec Picnic niet blij met actie FNV
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?