Vertraagde verteerbaarheid van zetmeel in voedingsmiddelen in belang van de gezondheid
25 nov 2019 06:03
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
GRONINGEN - Hanny Boers-de Bruijn van de Rijksuniversiteit Groningen onderzocht hoe zetmeelrijke producten langzaam verteerbaar gemaakt kunnen worden, hoe deze vertraging gemeten kan worden en wat de effecten van deze vertraging zijn op de stofwisseling.
Wereldwijd neemt het aantal mensen met metabole aandoeningen, zoals diabetes type 2 snel toe. Deze ontwikkeling wordt beïnvloed door factoren die gerelateerd zijn aan leefstijl, zoals voeding en beweging. Langdurige blootstelling aan hogere bloedglucose of insulinewaarden vergroten het risico op het ontwikkelen van diabetes. Daarom is het van belang producten te ontwikkelen, die een lagere bloedglucose of lagere insulinewaarden geven, bijvoorbeeld door het langzaam verteerbaar maken van zetmeel.
Volgens Boers-de Bruijn kunnen de resultaten uit haar onderzoek worden gebruikt om in de toekomst gezonde koolhydraatrijke producten te ontwikkelen.
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Laatste nieuws
-
19 mrt Topman Unilever: Nederland belangrijke optie beursnotering ijstak
-
19 mrt Unilever wil ijsjesdivisie met onder meer Magnum afsplitsen
-
19 mrt Financial Times: EU wil invoerheffing graan uit Rusland en Belarus
-
19 mrt Groep aandeelhouders wil dat Nestlé meer inzet op gezonder aanbod
-
19 mrt Holland Foodz neemt Vero Sweet Presents over
-
19 mrt Smit's Uien en Mol Fresh Food fuseren
-
19 mrt Vakbonden ontevreden over loonbod Koninklijke Nederlandse Slagers
-
19 mrt Webinar | Stroomlijn uw bakkerij en zoetwarenprocessen met allergenen- en voorraadbeheer
-
19 mrt Speed Up NPD: Beat the Market with Innovation
-
18 mrt Supermarkten in Frankrijk duurder dan in België
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan