Leer de geheimen van healthy food design

21-01 06:01 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - Hoe ontwikkel je gezonde voedingsmiddelen die aantrekkelijk, lekker en voedzaam zijn maar ook tegemoet komen aan de veeleisende consument, die wensen heeft omtrent duurzaamheid, gemak en een goede prijs?

Veel productontwikkelaars en technologen in de voedingsindustrie hebben dagelijks te maken met het complexe speelveld tussen consument, technologie en wetgeving. Om nog maar niet te spreken over de uitdaging bij het vermarkten van innovatieve producten.

Wageningen Academy, het instituut binnen Wageningen University & Research, dat kennis uit onderzoek en onderwijs samenbrengt in onderwijsprogramma, organiseert een ééndaags programma specifiek over healthy food design. Stap voor stap worden de geheimen van een optimaal ontwerpproces ontrafelt, waarbij ook cases van minder succesvolle voorbeelden op tafel komen, om van te kunnen leren. Daarnaast zal een spreker van Sensus (onderdeel van Cosun) uitleg geven over het opbouwen van een FDA en EFSA dossier.

Prof. dr. Vincenzo Fogliano, hoofd van de leerstoelgroep Food Quality & Design is de cursusleider van dit programma op academisch niveau. Hij zal samen met anderen de deelnemers meenemen van productontwikkeling naar de fundamenten van “design thinking”, waar technologie, marketing en consument samenkomen, in verschillende ontwerp en productie strategieën. Meer informatie is te vinden op de website van Wageningen Academy.

Bron: Wageningen Academy - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
18 mrt Nieuwe directeur Foodwatch Nederland
18 mrt Pilot SPAR University met versconcepten
18 mrt The Greenery robotiseert inpakproces in distributiecentrum Barendrecht
18 mrt Nestlé zet stappen in terugdringen van plastic afval
18 mrt Hoe overleeft u een onaangekondigde audit? 5 praktische tips voor continue voedselveiligheid
18 mrt Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
15 mrt Paardenvleesfraudeur in hoger beroep veroordeeld tot twintig maanden cel
15 mrt Een op drie supermarkten controleert leeftijd bij drankverkoop niet goed
15 mrt Greenyard schrapt 422 banen
15 mrt Liefst 143 extra medewerkers voor de NVWA door (no-deal) Brexit
15 mrt Zoutmonitor: vooral minder zout in industriebrood
15 mrt BRC Food 8: Veranderingen in de bedrijfscultuur
15 mrt Ambachtelijke producten in opmars in de UK
14 mrt ’30-40 procent supermarkten gaat verdwijnen’
14 mrt Bolscher gaat ook vegetarische en veganistische producten maken
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?