Leer de geheimen van healthy food design

10-01 06:03 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - Hoe ontwikkel je gezonde voedingsmiddelen die aantrekkelijk, lekker en voedzaam zijn maar ook tegemoet komen aan de veeleisende consument, die wensen heeft omtrent duurzaamheid, gemak en een goede prijs?

Veel productontwikkelaars en technologen in de voedingsindustrie hebben dagelijks te maken met het complexe speelveld tussen consument, technologie en wetgeving. Om nog maar niet te spreken over de uitdaging bij het vermarkten van innovatieve producten.

Wageningen Academy, het instituut binnen Wageningen University & Research, dat kennis uit onderzoek en onderwijs samenbrengt in onderwijsprogramma, organiseert een ééndaags programma specifiek over healthy food design. Stap voor stap worden de geheimen van een optimaal ontwerpproces ontrafelt, waarbij ook cases van minder succesvolle voorbeelden op tafel komen, om van te kunnen leren. Daarnaast zal een spreker van Sensus (onderdeel van Cosun) uitleg geven over het opbouwen van een FDA en EFSA dossier.

Prof. dr. Vincenzo Fogliano, hoofd van de leerstoelgroep Food Quality & Design is de cursusleider van dit programma op academisch niveau. Hij zal samen met anderen de deelnemers meenemen van productontwikkeling naar de fundamenten van “design thinking”, waar technologie, marketing en consument samenkomen, in verschillende ontwerp en productie strategieën. Meer informatie is te vinden op de website van Wageningen Academy.

Bron: Wageningen Academy - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
17 jan Elke 15 uur een nieuwe vestiging van Starbucks in China
17 jan Lamb Weston / Meijer boekt vooruitgang in duurzaamheidsstrategie
17 jan Twee op de vijf Nederlanders zijn in 2018 minder vlees gaan eten
17 jan McDonald's verliest alleenrecht op merknaam Big Mac
17 jan Nestlé zet stappen in terugdringen van plastic afval
17 jan Vertraagde verteerbaarheid van zetmeel in voedingsmiddelen in belang van de gezondheid
17 jan Bekijk de recalls in de voedingsindustrie in 2019 (EU)
17 jan Training Lead Auditor ISO 22000 Voedselveiligheid
16 jan Picnic breidt bezorgingsgebied uit naar Alkmaar
16 jan Helmond investeert miljoenen in voedingsindustrie
16 jan Ban op ongezonde snacks aan supermarktkassa’s werkt
16 jan Nu ook metaaldetectoren, checkwegers en andere industriële toepassingen bij DIGI Benelux
16 jan 4 februari: Training Normkennis ISO 22000:2018 en FSSC
15 jan Europese Rekenkamer: 'Grotere rol bedrijven bij voedselcontroles'
15 jan Nederland krijgt nieuw instituut voor voedselveiligheid
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?