BRC Food 8: Veranderingen in de bedrijfscultuur

26-04 06:03 | bron: FoodPro Network

ENSCHEDE - In 1998 ontwikkelde de Engelse brancheorganisatie van detailhandelaren (het British Retail Consortium) de ‘BRC Global Standard for Food Safety’ als normering voor voedselveiligheid. Inmiddels wordt deze norm kortweg BRC Food genoemd en zijn er al acht keer aanpassingen doorgevoerd. De laatste keer gebeurde dat in augustus 2018. Wat is er in de nieuwe BRC Food 8 veranderd ten opzichte van de voorgaande BRC Food 7? En wat moet ú dus veranderen?

Veranderingen op vijf gebieden

Tijden veranderen - en de voedselveiligheidseisen gaan daarin mee. Nieuwe inzichten, ervaringen en omstandigheden (zoals een toenemende terreurdreiging) hebben ertoe geleid dat BRC Food geactualiseerd is op vijf onderdelen: bedrijfscultuur, verantwoordelijkheid van medewerkers, voedselfraude, bescherming tegen terrorisme en een categorie met overige wijzigingen. 

De komende vijf weken nemen we de verschillende onderdelen één voor één met u door. U leest niet alleen wat de wijzigingen zijn, maar ook wat u concreet kunt doen om eraan te voldoen. We beginnen deze reeks met de veranderingen in de bedrijfscultuur.

Veranderingen in de bedrijfscultuur

BRC Food 8 spreekt over een ‘voedselveiligheidscultuur’ met een voortrekkersrol voor het hogere
management. Medewerkers moeten doordrongen zijn van het belang van voedselveiligheid en moeten incidenten direct aan hun manager doorgeven. De manager moet vervolgens direct actie ondernemen en de directie of hogere managers moeten deze werkwijze stimuleren. Continu denken aan voedselveiligheid moet een tweede natuur worden - en dus moet het onderdeel worden van de bedrijfscultuur. Om dit te bereiken, vindt u in BRC Food 8 enkele verplichtingen die u moet navolgen.

Verplichtingen voor de directie

U moet allereerst een plan opstellen waarin u beschrijft hoe u een voedselveiligheidscultuur binnen uw bedrijf ontwikkelt en blijft verbeteren. U beschrijft hierin de activiteiten, het tijdsplan en de manier van evalueren. Daarnaast is het senior management verplicht een vertrouwelijke omgeving te creëren waarin medewerkers eenvoudig incidenten of twijfels over voedselveiligheid kunnen melden. Het doel hiervan is dat medewerkers sneller melding maken van (mogelijke) incidenten op het gebied van bijvoorbeeld kwaliteit en wetgeving.

Wat wordt concreet van u verwacht?

Uiteraard gaat het niet om het maken van een plan dat vervolgens in de kast verdwijnt. Het plan is slechts een middel om een bedrijfscultuur te creëren waarin voedselveiligheid werkelijk voorop staat. Analyseer uw bedrijfscultuur daarom eens objectief en beoordeel hoe u er nu voor staat. Zijn medewerkers vrij om incidenten te melden? Worden ze daarin tegengewerkt in plaats van gestimuleerd? Is het vanzelfsprekend dat er melding wordt gedaan of doet iedere medewerker het alleen als het hem of haar uitkomt? Is er voldoende basis voor vertrouwen? Als u weet waar u staat, kunt u aangeven wat verbeterd moet worden. Vervolgens kunt u deze verbeteringen in uw plan beschrijven én vervolgens doorvoeren. Het is daarbij belangrijk dat u dit niet ziet als een eenmalige actie, maar als een continu proces waarin u regelmatig evalueert en bijstuurt.

Meer weten?

Ook op het gebied van trainingen en verantwoordelijkheden van medewerkers is het een en ander veranderd. Hierover volgende week meer in deel 2 van het BRC Food 8 blog.

Heeft u vragen? Download onze BRC Food 8 whitepaper voor een compleet overzicht van alle wijzigingen en wat u kunt doen om eraan te voldoen of vraag het onze specialisten via 053 - 434 43 43 of info@carellurvink.nl

Bron: Carel Lurvink - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 mei Albert Heijn start proef met dynamisch afprijzen van kip en vis
20 mei Refresco ziet volume met 13,4% stijgen
20 mei Nestlé, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
20 mei Vleesindustrie blijft wereldwijd groeien
20 mei Bizerba bezoekt nationaal en internationaal kampioen Slagerij Kastelein (video)
17 mei Grootste deel voedsel en dranken uit de EU gaat naar Verenigde Staten
17 mei Picnic werkt aan een aparte cao voor e-commerce-bedrijven
17 mei Amazon investeert in maaltijdbezorger Deliveroo
17 mei Nutriscore laat zien: veel ‘verantwoorde’ tussendoortjes niet zo gezond
17 mei Vlees verwerk je met Bizerba! (video)
17 mei Advanced Food Microbiology online courses
16 mei Inspectie legt vleeswarenfabriek Jos Slippens stil vanwege onwel geworden werknemers
16 mei Vleeswarenindustrie: 'Zorgen over filet americain ongefundeerd en onnodig'
16 mei Nestlé stoot de divisie Huidverzorgingsproducten af en focust zich volledig op voeding
16 mei ’30-40 procent supermarkten gaat verdwijnen’
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?