Trending in 2018: Frits van Eerd: ‘Marktleiderschap heeft nadelen’

VEGHEL - Jumbo-topman Frits van Eerd is tevreden met de tweede positie voor Jumbo op de Nederlandse markt voor supermarkten. ‘Het marktleiderschap heeft behoorlijk wat nadelen.' Aldus de Jumbo-topman in een interview met Quote.

Jumbo heeft inmiddels circa 20 procent van de Nederlandse supermarkten in handen. Waar tien jaar geleden (bij wijze van spreken) nog bijna niemand boven de rivieren van Jumbo had gehoord heeft de derde generatie Van Eerd(s) het concern uitgebouwd tot een waar imperium.

Van Eerd is trots. ‘Na 75 jaar focus op de groothandel wilde ik in 1996 beginnen met de ontwikkeling van een eigen winkel. De algemene gedachte was dat de groothandel geld verdient en eigen supermarkten geld kosten. Ik vond dat onverteerbaar: waarom zou je een schakel tussen een fabrikant en een winkelketen willen zijn?’ Bij ontwikkeling daarvan kreeg hij volop ruimte van zijn vader. ‘Mijn vader heeft mij, eerlijk is eerlijk, geen strobreed in de weg gelegd om het te proberen. Proefondervindelijk hebben we dat bedrijf gebouwd.’

Lees het hele interview met Van Eerd hier in Quote.

Foto: Jumbo





Laatste nieuws