Nestlé zet stappen in terugdringen van plastic afval

VEVEY - Voedingsgigant Nestlé heeft samen met andere bedrijven en overheden de ‘the new plastics economy global commitment’ getekend. De multinational deed dit tijdens het Our ocean congres in Bali: een initiatief van de Ellen MacArthur foundation en de Verenigde Naties.

Met het initiatief wordt er opnieuw nagedacht over de toekomst van plastic en plastic afval. De organisatoren hebben de principes van een circulaire economie mee genomen in het denkproces.

Nestlé CEO Mark Schneider: “Deze wereldwijde vaststelling is een belangrijke stap omhoog om van een lineaire naar een circulaire economie te gaan. Hierin willen we een voorbeeld zijn. We zullen ons deel doen om ervoor te zorgen dat er geen enkele verpakking, inclusief plastic, in de natuur terecht komt”.

Nestlé heeft als doel dat al haar verpakkingen recyclebaar zijn in 2025. Volgens Nestlé mag geen enkele verpakking, inclusief plastic, meer eindigen als afval. Nestlé is overtuigd van de dringende noodzaak om de invloed van verpakkingen op het milieu te minimaliseren.

Zie ook: Nestlé wil uiterlijk in 2025 haar verpakkingen voor 100% recyclen of hergebruiken





Laatste nieuws