Green Deal-coalitie voor duurzame en gezonde voeding in de zorg

11-10 08:31 | bron: FoodPro Network
DEN HAAG - Stichting Eten+Welzijn, Platform Patiënt en Voeding en Dutch Cuisine hebben 10 oktober de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ ondertekend. In het samenwerkingsverband zullen zij zich inzetten voor een duurzaam en gezond voedsel- en voedingsbeleid in de zorg.
 
Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport heeft met 132 partijen uit de zorg, overheid en bedrijfsleven de Green Deal afgesloten om de zorg in Nederland duurzamer te maken. De inzet van de Green Deal is het terugdringen van CO2-uitstoot, zuiniger gebruik van grondstoffen, minder medicijnresten in het water en een gezonde leefomgeving voor patiënt, cliënt en zorgmedewerkers.
 
Het doel van het initiatief is om het aanbod aan kennis over het gezondheidspotentieel en de beschikbaarheid van gezond, duurzaam eten binnen de zorg te vergroten.
 
Bron: Stichting Eten+Welzijn
 
Foto: minister Bruno Bruins




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 jun Ook grootste vleesverwerker ter wereld betreedt markt voor plantaardige producten
14 jun ABN AMRO verwacht 2% tot 5% meer faillissementen in voedingsindustrie
14 jun Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
14 jun Weet u wat de kosten kunnen zijn als u niet over het juiste compressortype beschikt in uw levensmiddelenproductie?
13 jun Carrefour opent eigen restaurants
13 jun NVWA laat export ernstig zieke dieren naar slachthuizen in België en Duitsland toe
13 jun Unilever zet in op fors meer merken
13 jun De Menken Keuken: Belang data niet altijd direct duidelijk, tot de rekening wordt gepresenteerd...
13 jun 10 Tips om uw interne audits te verbeteren
13 jun Personalised nutrition & health: next level
12 jun Nestlé, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
12 jun Aandeel vegaburgermaker Beyond Meat zakt na grote stijgingen
12 jun Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
12 jun Kweekvlees mogelijk over twee jaar in de schappen
12 jun ISO 22000:2018 vs. ISO 22000:2005 - de verschillen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?