Hot topic: healthy food design in 1 dag! (Engelstalig)

15-01 06:01 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - Deze herfst zal Wageningen Academy starten met het ontwikkelen van een open inschrijvingscursus “healthy food design”, die 31 januari 2019 gaat plaatsvinden. Deze cursus leert u de vaardigheden, op academisch niveau, die nodig zijn om gezonde voedingsmiddelen te ontwikkelen, binnen een raamwerk van Europese wetgeving rondom voeding en gezondheidsclaims.

Er is aandacht voor een overzicht van functionele ingrediënten en wat deze kunnen doen voor de gezondheid. Er wordt kritisch gediscussieerd over de middelen om de gezondheidsclaim te valideren. Daarnaast worden verschillende doelen van het ontwikkelen van gezondheidsclaims besproken. Gaat het om het tegengaan van ziekten, het bevorderen van de darm- of hersengezondheid of bijvoorbeeld om gewichtsmanagement? In afstemming met de deelnemers worden de, voor de groep, meest relevante ingrediënten en doelen besproken.

Naast het voorbereiden van EFSA dossiers, staan ook diverse voorbeeldcases van meer of minder succesvolle voorbeeldcases centraal. Ook is er praktische input vanuit het bedrijfsleven m.b.t. het aanvragen van claims.

Hoogleraar Prof. Vincenzo Fogliano van de leerstoelgroep Food Quality & Design, van Wageningen University & Research, is cursusleider. Wageningen Academy is ook in staat om dit programma op maat te maken voor het bedrijfsleven, zodat de focus direct en alleen op uw voedingsmiddelen ligt. In dit geval kunt u een e-mail sturen naar astrid.kuhlkamp@wur.nl





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 jun Ook grootste vleesverwerker ter wereld betreedt markt voor plantaardige producten
14 jun ABN AMRO verwacht 2% tot 5% meer faillissementen in voedingsindustrie
14 jun Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
14 jun Weet u wat de kosten kunnen zijn als u niet over het juiste compressortype beschikt in uw levensmiddelenproductie?
13 jun Carrefour opent eigen restaurants
13 jun NVWA laat export ernstig zieke dieren naar slachthuizen in België en Duitsland toe
13 jun Unilever zet in op fors meer merken
13 jun De Menken Keuken: Belang data niet altijd direct duidelijk, tot de rekening wordt gepresenteerd...
13 jun 10 Tips om uw interne audits te verbeteren
13 jun Personalised nutrition & health: next level
12 jun Nestlé, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
12 jun Aandeel vegaburgermaker Beyond Meat zakt na grote stijgingen
12 jun Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
12 jun Kweekvlees mogelijk over twee jaar in de schappen
12 jun ISO 22000:2018 vs. ISO 22000:2005 - de verschillen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?