Hot topic: healthy food design in 1 dag! (Engelstalig)

15-01 06:01 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - Deze herfst zal Wageningen Academy starten met het ontwikkelen van een open inschrijvingscursus “healthy food design”, die 31 januari 2019 gaat plaatsvinden. Deze cursus leert u de vaardigheden, op academisch niveau, die nodig zijn om gezonde voedingsmiddelen te ontwikkelen, binnen een raamwerk van Europese wetgeving rondom voeding en gezondheidsclaims.

Er is aandacht voor een overzicht van functionele ingrediënten en wat deze kunnen doen voor de gezondheid. Er wordt kritisch gediscussieerd over de middelen om de gezondheidsclaim te valideren. Daarnaast worden verschillende doelen van het ontwikkelen van gezondheidsclaims besproken. Gaat het om het tegengaan van ziekten, het bevorderen van de darm- of hersengezondheid of bijvoorbeeld om gewichtsmanagement? In afstemming met de deelnemers worden de, voor de groep, meest relevante ingrediënten en doelen besproken.

Naast het voorbereiden van EFSA dossiers, staan ook diverse voorbeeldcases van meer of minder succesvolle voorbeeldcases centraal. Ook is er praktische input vanuit het bedrijfsleven m.b.t. het aanvragen van claims.

Hoogleraar Prof. Vincenzo Fogliano van de leerstoelgroep Food Quality & Design, van Wageningen University & Research, is cursusleider. Wageningen Academy is ook in staat om dit programma op maat te maken voor het bedrijfsleven, zodat de focus direct en alleen op uw voedingsmiddelen ligt. In dit geval kunt u een e-mail sturen naar astrid.kuhlkamp@wur.nl





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
17 jan Elke 15 uur een nieuwe vestiging van Starbucks in China
17 jan Lamb Weston / Meijer boekt vooruitgang in duurzaamheidsstrategie
17 jan Twee op de vijf Nederlanders zijn in 2018 minder vlees gaan eten
17 jan McDonald's verliest alleenrecht op merknaam Big Mac
17 jan Nestlé zet stappen in terugdringen van plastic afval
17 jan Vertraagde verteerbaarheid van zetmeel in voedingsmiddelen in belang van de gezondheid
17 jan Bekijk de recalls in de voedingsindustrie in 2019 (EU)
17 jan Training Lead Auditor ISO 22000 Voedselveiligheid
16 jan Picnic breidt bezorgingsgebied uit naar Alkmaar
16 jan Helmond investeert miljoenen in voedingsindustrie
16 jan Ban op ongezonde snacks aan supermarktkassa’s werkt
16 jan Nu ook metaaldetectoren, checkwegers en andere industriële toepassingen bij DIGI Benelux
16 jan 4 februari: Training Normkennis ISO 22000:2018 en FSSC
15 jan Europese Rekenkamer: 'Grotere rol bedrijven bij voedselcontroles'
15 jan Nederland krijgt nieuw instituut voor voedselveiligheid
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?