Hot topic: healthy food design in 1 dag! (Engelstalig)

15-01 06:01 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - Deze herfst zal Wageningen Academy starten met het ontwikkelen van een open inschrijvingscursus “healthy food design”, die 31 januari 2019 gaat plaatsvinden. Deze cursus leert u de vaardigheden, op academisch niveau, die nodig zijn om gezonde voedingsmiddelen te ontwikkelen, binnen een raamwerk van Europese wetgeving rondom voeding en gezondheidsclaims.

Er is aandacht voor een overzicht van functionele ingrediënten en wat deze kunnen doen voor de gezondheid. Er wordt kritisch gediscussieerd over de middelen om de gezondheidsclaim te valideren. Daarnaast worden verschillende doelen van het ontwikkelen van gezondheidsclaims besproken. Gaat het om het tegengaan van ziekten, het bevorderen van de darm- of hersengezondheid of bijvoorbeeld om gewichtsmanagement? In afstemming met de deelnemers worden de, voor de groep, meest relevante ingrediënten en doelen besproken.

Naast het voorbereiden van EFSA dossiers, staan ook diverse voorbeeldcases van meer of minder succesvolle voorbeeldcases centraal. Ook is er praktische input vanuit het bedrijfsleven m.b.t. het aanvragen van claims.

Hoogleraar Prof. Vincenzo Fogliano van de leerstoelgroep Food Quality & Design, van Wageningen University & Research, is cursusleider. Wageningen Academy is ook in staat om dit programma op maat te maken voor het bedrijfsleven, zodat de focus direct en alleen op uw voedingsmiddelen ligt. In dit geval kunt u een e-mail sturen naar astrid.kuhlkamp@wur.nl





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
18 mrt Nieuwe directeur Foodwatch Nederland
18 mrt Pilot SPAR University met versconcepten
18 mrt The Greenery robotiseert inpakproces in distributiecentrum Barendrecht
18 mrt Nestlé zet stappen in terugdringen van plastic afval
18 mrt Hoe overleeft u een onaangekondigde audit? 5 praktische tips voor continue voedselveiligheid
18 mrt Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
15 mrt Paardenvleesfraudeur in hoger beroep veroordeeld tot twintig maanden cel
15 mrt Een op drie supermarkten controleert leeftijd bij drankverkoop niet goed
15 mrt Greenyard schrapt 422 banen
15 mrt Liefst 143 extra medewerkers voor de NVWA door (no-deal) Brexit
15 mrt Zoutmonitor: vooral minder zout in industriebrood
15 mrt BRC Food 8: Veranderingen in de bedrijfscultuur
15 mrt Ambachtelijke producten in opmars in de UK
14 mrt ’30-40 procent supermarkten gaat verdwijnen’
14 mrt Bolscher gaat ook vegetarische en veganistische producten maken
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?