Mercadona, ondanks jaren negentig website, online de grootste supermarkt van Spanje

BARCELONA - Ondanks het feit dat Mercadona eigenlijk een sterk verouderd online systeem gebruikt, om via internet te verkopen, blijkt dat de klanten van Mercadona zo trouw zijn dat ze er toch voor hebben gezorgd dat de supermarktketen de grootste internet supermarkt van Spanje is. Dit ondanks alle inspanningen, investeringen en innovaties van andere supermarktketens in Spanje om het online winkelen makkelijker te maken.

Mercadona heeft momenteel 1.610 eigen winkels in Spanje. Circa 87% van de Spanjaarden koopt wel eens wat bij de keten. Een ongelofelijk hoog percentage. De supermarktketen hecht dan ook enorm veel waarde aan de “jefes” of chefs zoals zij hun klanten noemen.

Tot voor kort had Mercadona nog een oude website die niet echt modern was (een beetje uit het Windows 95 tijdperk), maar daar is sinds een aantal maanden verandering in gekomen met de lancering van de nieuwe Mercadona website. Deze nieuwe website voldoet wel aan alle eisen van tegenwoordig. Desalniettemin kunnen klanten op de website de rode knop kiezen 'Compra online', die je vervolgens toch weer naar de oude versie van de webshop brengt.

Dankzij de enorme grote groep trouwe klanten heeft Mercadona toch nog altijd met afstand de meeste online klanten. Sinds 2016 hijgt Amazon in de nek van de Spaanse supermarktketen. Amazon geeft klanten in steden als Barcelona, Madrid en hun randgemeenten een extra snelle service van één of twee uur voor het bezorgen van de boodschappen. 





Laatste nieuws