Tesco opent discountsupermarktketen Jack’s die goedkoper moet worden dan Aldi en Lidl

IMMINGHAM - Tesco heeft de eerste twee vestigingen van zijn nieuwe discountformule Jack's geopend. Het is de bedoeling dat hier de prijzen lager liggen dan bij Aldi en Lidl.

Aldi en Lidl doen het momenteel erg goed in de UK. Andere supermarktketens zien al jaren dat hun marktaandeel hierdoor wordt bedreigd. Zo ook bij Tesco. De Britse marktleider lanceert daarom Jack’s, een nieuwe discountformule waarmee Tesco een antwoord wil bieden op de momenteel heersende supermarktoorlog. “We hebben nagedacht over wat klanten willen, en hoe hen dat op de meest kostenefficiënte, prijsgerichte manier mogelijk te brengen. De bedoeling is om de goedkoopste te zijn voor consumenten”, aldus CEO Dave Lewis tegen de BBC.

De nieuwe formule is vernoemd naar Jack Cohen, oprichter van Tesco. De nieuwe keten zal in het assortiment ongeveer 1.800 producten voeren onder het eigen label en 800 van andere merken. Ter indicatie: een gemiddelde Tesco supermarkt van Tesco heeft circa 35.000 artikelen in zijn assortiment.

Bron: BBC





Laatste nieuws