Amazon wil drieduizend kassaloze supermarkten openen

SEATTLE - Amazon zou van plan zijn om de komende jaren in de Verenigde Staten drieduizend kassaloze supermarkten te openen onder de naam Amazon Go. De on- en offline retailgigant zou dit jaar al 10 vestigingen willen openen. Daarnaast zouden er plannen zijn voor uitbreiding naar Europa. Aldus persbureau Bloomberg op basis van anonieme ingewijden. In 2019 moet dat aantal zijn gegroeid naar vijftig.

Amazon introduceerde het eerste concept van de kassaloze supermarkt in december 2016. In de Amazon Go supermarkten kunnen klanten binnenlopen, hun producten pakken en vervolgens de winkel kunnen verlaten zonder een kassa te passeren. De afrekening volgt automatisch.

Vestigingen van de kassaloze supermarkten van Amazon zijn tot nu toe te vinden in Seattle en Chicago. In de winkels maakt Amazon gebruik van sensoren en camera's om te registreren wat klanten uit de schappen pakken.

Amazon is in de VS al sinds 2017 eigenaar van supermarktketen Whole Foods. Ook in Europa zou Amazon belangstelling hebben om enkele grote supermarktketens over te nemen.

Bron: Bloomberg





Laatste nieuws