Belgische voedingsindustrie blijft suikers en vetten reduceren

21-08 06:05 | bron: FoodPro Network

ANTWERPEN - De Belgische voedingsindustrie heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten flink verlaagd en voegde meer vezels toe. Ook de komende jaren zal de voedingsindustrie verdere stappen zetten. Aldus een gezamenlijke persconferentie van Fevia, Comeos en minister van volksgezondheid Maggie De Block.

In 2016 sloten deze partijen het Convenant Evenwichtige Voeding af: een vrijwillig initiatief om onevenwichtige voedingspatronen aan te pakken. 

De eerste resultaten zijn inmiddels geboekt. Ontbijtgranen bevatten gemiddeld 5,8 procent minder suikers, zuivel gemiddeld 3,8 procent minder toegevoegde suikers en in frisdranken zitten gemiddeld zelfs 7% minder suikers.

“Nu gaan we voor de privatelabelmerken de koude sauzen aanpakken, in samenwerking met de merkenproducenten de smeersalades en de bereide maaltijden en verder werken op frisdranken en zuivel tegen 2020". Aldus Dominique Michel, CEO van Comeos.

Na de persconferentie maakten verschillende bedrijven de resultaten bekend van hun individuele initiatieven. Discounter Aldi meldt dat het de samenstelling van 82 huismerkproducten heeft aangepast, wat heeft geleid tot het vermijden van 750 ton suiker, 130 ton vet en ruim 35 ton zout op jaarbasis.

 

 

Originele publicatie: augustus 2018





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
13 sep Nestlé opent onderzoeksinstituut voor verpakkingen van voedingsmiddelen
13 sep Studentenproject VeggieSlices onderscheiden met Wij Inholland award
13 sep Nestlé test blockchaintechnologie in Nieuw-Zeeland en Latijns-Amerika
13 sep Trends in de Zuid-Koreaanse food retail
13 sep Het complete weeg- en inspectiesysteem voor de versafdeling (video)
12 sep Aviko investeert in nieuwe fabriek
12 sep Omzet biologisch met 8,4% gestegen naar 1,6 miljard euro
12 sep Albert Heijn: ‘Beter inzicht en meer efficiëntie door datacheck gevaarlijke stoffen’
12 sep Wil jij verdieping op het gebied van Voedselwetgeving?
12 sep Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
11 sep Carrefour zou bod op concurrent Casino overwegen
11 sep Lidl roept baguettes terug
11 sep EIT Food investeert voor 56,4 miljoen euro in projecten voedingsindustrie
11 sep Voedingsmiddelen leveren aan Tesco? (whitepaper)
11 sep Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek: ‘Productdata ruim binnen de deadline 100% betrouwbaar'
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?