Belgische voedingsindustrie blijft suikers en vetten reduceren

21-08 06:05 | bron: FoodPro Network

ANTWERPEN - De Belgische voedingsindustrie heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten flink verlaagd en voegde meer vezels toe. Ook de komende jaren zal de voedingsindustrie verdere stappen zetten. Aldus een gezamenlijke persconferentie van Fevia, Comeos en minister van volksgezondheid Maggie De Block.

In 2016 sloten deze partijen het Convenant Evenwichtige Voeding af: een vrijwillig initiatief om onevenwichtige voedingspatronen aan te pakken. 

De eerste resultaten zijn inmiddels geboekt. Ontbijtgranen bevatten gemiddeld 5,8 procent minder suikers, zuivel gemiddeld 3,8 procent minder toegevoegde suikers en in frisdranken zitten gemiddeld zelfs 7% minder suikers.

“Nu gaan we voor de privatelabelmerken de koude sauzen aanpakken, in samenwerking met de merkenproducenten de smeersalades en de bereide maaltijden en verder werken op frisdranken en zuivel tegen 2020". Aldus Dominique Michel, CEO van Comeos.

Na de persconferentie maakten verschillende bedrijven de resultaten bekend van hun individuele initiatieven. Discounter Aldi meldt dat het de samenstelling van 82 huismerkproducten heeft aangepast, wat heeft geleid tot het vermijden van 750 ton suiker, 130 ton vet en ruim 35 ton zout op jaarbasis.

 

 

Originele publicatie: augustus 2018





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
28 jan Nestlé neemt medische voedingstak Zenpep over van Allergan
28 jan Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
28 jan Wereldwijde spelers in voedselveiligheid zien certificatie als ‘paspoort voor handel’
28 jan Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
27 jan Arla bouwt nieuw innovatiecentrum in Denemarken
27 jan Allergenenrecalls nemen weer toe
27 jan Albert Heijn: ‘Alleen artikelen met betrouwbare data komen in ons assortiment’
27 jan Duitse discounters krijgen mogelijk concurrentie uit Rusland
27 jan Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
24 jan Nestlé gaat samenwerken met Canadese bedrijven voor toelevering van plantaardige ingrediënten
24 jan Britse toezichthouder onderzoekt overname Just Eat door Thuisbezorgd
24 jan Half miljoen euro boete voor vleesverwerker om bewust salmonellarisico
24 jan Nestlé verifieert driekwart van haar toeleveringsketen als ontbossingsvrij
24 jan Eten in Hong Kong
24 jan ‘Verified by GS1’ gelanceerd: duidelijk welk product bij welke barcode hoort
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?