China pakt voedselfraude aan

BEIJING - China gaat grote stappen zetten om problemen in de voedingsindustrie aan te pakken. Veertig Chinese brancheorganisaties in de voedingsindustrie hebben een groot samenwerkingsverband getekend om problemen zoals voedselfraude aan te pakken. Aldus het Chinese staats Administratie voor marktregulering (SAMR) tegen Foodnavigator Azië.

Speerpunt in de plannen is het controleren van producenten en leveranciers van voedings- en gezondheidssupplementen op fraude. Bovendien gaat de Chinese voedingsindustrie aan de gang met 'de constante opsporing van illegale reclame' en de inwoners informeren over de veiligheid van producten.

Grote brancheverenigingen zoals de China National Food Industry Association, China Alcoholic Drinks Association en de China Food Additives and Ingredients Association hebben eerder deze maand toegezegd mee te werken aan de plannen.

Ter indicatie: in China zijn er tussen juli 2017 en juni 2018 ongeveer 29 duizend zaken over voedselfraude en illegale reclame behandeld door de SAMR.





Laatste nieuws