Foodora vindt geen koper en stopt in Nederland

AMSTERDAM - Maaltijdbezorgdienst Foodora stopt in Nederland. Moederbedrijf Delivery Hero heeft geen koper gevonden voor de Nederlandse tak. 

Foodora heeft ontslag voor de medewerkers aangevraagd, aldus het bedrijf in een e-mail gericht aan de medewerkers, die in het bezit is van NU.nl. Vakbond FNV is inmiddels ingelicht, zo bevestigt de bond.
 
De maaltijdbezorgdienst verwacht dat het werk voor de bezorgers geleidelijk aan af zal afnemen. Contractuele verplichtingen zullen worden nageleefd. Morgen vindt er een personeelsbijeenkomst plaats, waarin de medewerkers verder worden ingelicht.
 
Eerder deze maand werd bekend dat het Duitse moederbedrijf van Foodora, Delivery Hero, van plan was om de bedrijfsonderdelen in Italië, Frankrijk, Australië en Nederland te verkopen. Delivery Hero wil zich richten op markten waar het een leidende positie heeft.
 
Delivery Hero is in Europa een van de grote concurrent van het Nederlandse Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl. Jitse Groen van Thuisbezorgd-moederbedrijf Takeaway.com liet destijds nog weten interesse te hebben.
 
Internationaal boekt Foodora wel goede resultaten. Het bedrijf zag zijn omzet in de eerste helft van dit jaar stijgen met 48 procent tot 357 miljoen euro.




Laatste nieuws