EFSA gaat gezondheidseffecten toegevoegde suikers nogmaals onderzoeken
12 dec 2018 13:19
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
PARMA - De European Food Safety Authority (EFSA) gaat de gezondheidseffecten van de consumptie van toegevoegde suikers nogmaals onderzoeken. In 2010 concludeerde het Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA) van de EFSA dat er nog te weinig wetenschappelijk onderzoek was gedaan om een verband te leggen tussen toegevoegde suikers en gezondheid.
Het nieuwe onderzoek komt er op initiatief van Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden, die allen een aanvraag indienden bij de EFSA. De Scandinavische landen willen duidelijkheid over de referentieswaarden voor de inname van (toegevoegde) suikers.
De EFSA hoopt begin 2020 met een advies te komen.
Laatste nieuws
-
19 apr Hogere prijzen en volumes bij Danone
-
19 apr Cacaoprijzen breken records
-
19 apr Mosa Meat start pilot-fabriek op Brightlands campus
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Starbucks opent elke drie dagen nieuwe vestiging in India
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan