Markt voor glutenvrije producten in paar jaar tijd verdubbeld

HILVERSUM - De markt voor glutenvrije producten blijft maar groeien. Zowel de vraag naar als het aanbod van glutenvrije broden, pasta's en andere speciale producten is fors gestegen.

Sinds 2014 is de omzet van speciale glutenvrije producten bij de Nederlandse supermarkten bijna verdubbeld, aldus cijfers van onderzoeksbureau IRI, waarover de NOS bericht. In 2014 bracht het glutenvrije assortiment 13,56 miljoen euro op, voor dit jaar verwacht het onderzoeksbureau dat er voor ruim 25 miljoen euro aan speciale producten zonder gluten verkocht worden.

"Consumenten zien het als een gezonder alternatief en kopen het daarom steeds vaker. Die groep is breder dan alleen mensen die glutenintolerant zijn", aldus marktanalist Marieke Bokkes van onderzoeksbureau Innova Market Insights tegen de NOS.

Het gevolg van de groeiende vraag naar glutenvrije producten is dat supermarkten niet alleen meer verkopen, maar ook het assortiment uitbreiden. Uit cijfers van Innova blijkt dat 13,6 procent van alle nieuwe voedsel- en drankproducten in de Nederlandse supermarkt vorig jaar het stempel glutenvrij kreeg. In 2013 lag dat nog op 7,6 procent.

Bron: NOS





Laatste nieuws