Kellogg's vermindert zout- en suikergehalte van ontbijtgranen
12 okt 2018 11:59
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
LONDEN - Ontbijtgranenfabrikant Kellogg's gaat het recept aanpassen van zijn ontbijtgranen. De chocoladeontbijtgranen, een van de meest populaire producten van Kellogg's, zal binnenkort 17 gram suiker bevatten per 100 gram in plaats van 30 gram. Daarnaast wordt het zoutgehalte met 10 procent verminderd, aldus de Britse krant The Mirror.
"We hebben het suikergehalte verminderd en meer cacao toegevoegd", aldus Kellogg's in een verklaring. Ook zitten er geen kunstmatige kleur- en zoetstoffen in het product. Het ontwikkelteam heeft ervoor gezorgd dat de hoeveelheid suiker significant is verminderd, maar dat de chocoladesmaak hierdoor niet wordt aangetast."
Het is nog niet bekend of Kellogg's de receptuur ook in ons land aanpast.
Laatste nieuws
-
03 mei Voedselprijzen voor het eerst sinds juli weer gestegen
-
03 mei Grootste YouTuber ter wereld lanceert chocolade in Nederland
-
03 mei Duitse bedrijven produceerden in 2023 voor 583,2 miljoen euro vleesvervangers
-
03 mei Veel akkerbouwers verliezen inkomsten door weersextremen
-
03 mei Zuivelbedrijven moet inspelen op daling van de melkaanvoer
-
03 mei Duurzaam melkveebedrijf doet het ook economisch beter volgens WUR
-
03 mei Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
-
02 mei Plukon Food Group neemt ook HKScan Denmark A/S over
-
02 mei Unilever: import en export met Rusland gestopt
-
02 mei Supermarkten maken schapruimte vrij voor shakes en eiwitrepen
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan