Mosa Meat: ‘Kweekvlees ligt in 2021 in de schappen’

MAASTRICHT- De Nederlandse kweekvleesstartup Mosa Meat, dat vlees maakt in een laboratorium, krijgt 7,5 miljoen euro aan investering van M Ventures. M Ventures is de investeringstak van de Duitse farmaceut Merck en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group.

Het is de eerste grote investering voor Mosa Meat, dat wordt geleid door onderzoeker Mark Post van de Universiteit van Maastricht en voedseldeskundige Peter Verstrate.

Jarenlang deed Post onderzoek naar kweekvlees. Al in 2013 kwam Post met de eerste kweekhamburger: kostprijs 250.000 euro. Deze hamburger werd gemaakt van de cellen van koeien in plaatst van een echte koe. 

Met de miljoeneninvestering wil het bedrijf het productieproces opschalen. Verwacht wordt dat er 2021 een productielocatie komt in Nederland, zodat het bedrijf voor omgerekend 8,50 euro een hamburger kan produceren.

Bron: Mosa Meat





Laatste nieuws