Mosa Meat: ‘Kweekvlees ligt in 2021 in de schappen’

17-07 08:09 | bron: FoodPro Network

MAASTRICHT- De Nederlandse kweekvleesstartup Mosa Meat, dat vlees maakt in een laboratorium, krijgt 7,5 miljoen euro aan investering van M Ventures. M Ventures is de investeringstak van de Duitse farmaceut Merck en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group.

Het is de eerste grote investering voor Mosa Meat, dat wordt geleid door onderzoeker Mark Post van de Universiteit van Maastricht en voedseldeskundige Peter Verstrate.

Jarenlang deed Post onderzoek naar kweekvlees. Al in 2013 kwam Post met de eerste kweekhamburger: kostprijs 250.000 euro. Deze hamburger werd gemaakt van de cellen van koeien in plaatst van een echte koe. 

Met de miljoeneninvestering wil het bedrijf het productieproces opschalen. Verwacht wordt dat er 2021 een productielocatie komt in Nederland, zodat het bedrijf voor omgerekend 8,50 euro een hamburger kan produceren.

Bron: Mosa Meat





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 jun Ook grootste vleesverwerker ter wereld betreedt markt voor plantaardige producten
14 jun ABN AMRO verwacht 2% tot 5% meer faillissementen in voedingsindustrie
14 jun Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
14 jun Weet u wat de kosten kunnen zijn als u niet over het juiste compressortype beschikt in uw levensmiddelenproductie?
13 jun Carrefour opent eigen restaurants
13 jun NVWA laat export ernstig zieke dieren naar slachthuizen in België en Duitsland toe
13 jun Unilever zet in op fors meer merken
13 jun De Menken Keuken: Belang data niet altijd direct duidelijk, tot de rekening wordt gepresenteerd...
13 jun 10 Tips om uw interne audits te verbeteren
13 jun Personalised nutrition & health: next level
12 jun Nestlé, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
12 jun Aandeel vegaburgermaker Beyond Meat zakt na grote stijgingen
12 jun Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
12 jun Kweekvlees mogelijk over twee jaar in de schappen
12 jun ISO 22000:2018 vs. ISO 22000:2005 - de verschillen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?