Minister geeft geen akkoord op herstructureringsplan Carrefour

BRUSSEL - De Belgische minister Philippe Muyters heeft een negatief advies gegeven voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door het herstructureringsplan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. Deelstaatminister Muyters kan zich niet vinden in de plannen. De definitieve uitspraak ligt nu bij federaal minister Kris Peeters.

Begin dit jaar maakte de directie van Carrefour een herstructureringsplan bekend waardoor 1.233 banen in België op de tocht komen te staan. Pas vorige maand bereikte directie en vakbond een akkoord over de geplande hervormingen.

In het akkoord werd bepaald dat de medewerkers van Carrefour mogen kiezen voor het SWT en met brugpensioen kunnen vanaf 56 jaar, maar daar is dus eerst een akkoord voor nodig van de federale overheidsdienst van Werk.

Philippe Muyters weigert vooralsnog het SWT te aanvaarden. Federaal minister Peeters moet zich nu dus over de zaak buigen.





Laatste nieuws