Trends die dit jaar voor verandering in de voedingsindustrie zorgen

01-10 06:03 | bron: FoodPro Network

ENSCHEDE - In de voedingsindustrie blijft de basis al jarenlang onveranderd, maar er zijn wel degelijk nieuwe trends waarneembaar. Eisen van consumenten spelen een grote rol in de transformatie die we de afgelopen jaren hebben gezien. Hoe evolueren bedrijven om te voldoen aan consumentenbehoeften en trends in de voedingsindustrie?

Top 3 trends in de voedingsindustrie in 2018

1. Gemak telt

Gemak blijft een belangrijke drijvende factor achter trends in de voedingsindustrie. Een drukke levensstijl zorgt ervoor dat mensen steeds minder tijd hebben. Consumenten zoeken daarom snelle en gemakkelijke opties voor hun maaltijden en snacks. De voedingsindustrie is erop gericht consumenten de mogelijkheid te bieden zelfgemaakte maaltijden te bereiden zonder het gedoe van boodschappen doen. Winkels breiden hun assortiment steeds verder uit met convenience-voedsel, zoals maaltijdpakketten en kant-en-klaar maaltijden. Hierbij worden aanpassingen doorgevoerd passend bij verschillende levensstijlen en diëten, van vegetarisch tot glutenvrij. Consumenten zijn bereid meer te betalen voor dit geboden gemak.

2. Gezonde voeding is in opkomst

Veel mensen kiezen voor een gezondere levensstijl door gezonder te eten en meer te bewegen. Consumenten zijn zich de afgelopen jaren bewuster geworden van gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas en andere ziekten. Doordat we meer kennis hebben over deze onderwerpen, ontstaat nu meer aandacht voor het kiezen van de juiste voeding. Van kip tot zeevruchten tot snacks - eiwitrijke diëten blijven een prioriteit voor de consument. Dierlijke eiwitten blijven daarbij de boventoon voeren, maar plantaardige eiwitten zijn in opmars. Grote bedrijven zoals Tyson Food investeren in vleesvrije alternatieven gemaakt van plantaardige eiwitten zoals soja en erwten, zodat ze kunnen inspelen op deze groeiende markt. Dit is waarschijnlijk nog maar het begin van het diversifiëren van het assortiment om tegemoet te komen aan de behoeften van gezondheidsbewuste consumenten.

3. Toenemende focus op voedselveiligheid

De vraag naar vers voedsel en eiwitten neemt toe, maar tegelijkertijd reist ons voedsel verder dan ooit tevoren. Ongeveer 50% van de eiwitproductie bevindt zich in de VS, Brazilië en Australië, waardoor we voedingsmiddelen van ver moeten importeren. Voedsel vers en veilig houden is een prioriteit - en veel bedrijven richten zich dan ook op transparantie in de gehele toeleveringsketen om aan deze behoeften te voldoen. Ook de vraag naar vacuümverpakkingen neemt toe om voedsel langer vers te houden. Dit is vooral belangrijk in het kader van de e-commercetrend om verse producten thuis te laten bezorgen. Uiteindelijk neemt de behoefte van de consument aan gemakkelijke, gezonde en veilige maaltijden alleen maar toe. 

Whitepaper

Meer informatie over HACCP, hygiënecodes, ISO22000 en de GFSI? Download onze whitepaper!

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
15 feb Supermarkten streven naar een vijfde minder verpakkingen in 2025
15 feb Moederbedrijf Douwe Egberts wil naar de beurs
15 feb Flinke groei online omzet voedingsindustrie
15 feb NestlĂ© investeert 38 miljoen euro in Zwitserse Nespresso-fabriek
15 feb Duitse discounters krijgen mogelijk concurrentie uit Rusland
15 feb Foodfotografie op locatie bij de klant
15 feb Carel Lurvink ontvangt opnieuw predicaat Hofleverancier
14 feb Europese databank tegen voedselfraude
14 feb Dick Boer in Raad van Bestuur NestlĂ©
14 feb Omzet DSM Nutrition stijgt met 7%
14 feb Verbod op pulsvisserij in Europese Unie
14 feb Colruyt: duurzame quinoa voeding van de toekomst
14 feb BRC Food 8: Veranderingen in bescherming tegen voedselfraude
14 feb Beperk het risico op productvreemde delen met detecteerbare artikelen
13 feb Darmbacterie listeria gevonden op kaasspread Groene Pesto van Jumbo
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?