Colruyt: duurzame quinoa voeding van de toekomst

HALLE - Uit de samenwerking van Colruyt met meerdere partners om de groeiende wereldbevolking op een duurzame manier te voeden is het eerste resultaat voortgekomen. Een nieuwe guinoamengeling uit Peru is nu verkrijgbaar. Het eerste resultaat, Boni Selection Bio quinoa tricolore, is te koop bij Okay, Bio-Planet, Colruyt en Spar Colruyt Group.

De provincie Vlaams-Brabant, Rikolto, KU Leuven, Hogeschool UCLL en de Colruyt Group stelden de vraag: ‘’Hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking op een duurzame en gezonde manier voeden?’. Door middel van het project: ‘Gezocht: Voedsel voor de Toekomst’, zijn er meerdere mogelijke oplossingen gevonden.

Het product dat wordt geteeld in de Peruviaanse regio Ayacucho door 182 lokale boeren is een mengeling van witte, rode en zwarte quinoa. De quinoa wordt van de boeren gekocht door Solid Food Peru voor een eerlijke prijs. De organisatie controleert of de eisen worden nageleefd en zorgt voor de logistiek, verwerking en verpakking.

De verwachting is dat Colruyt Group het eerste jaar 34 ton quinoa afneemt. Voor de lokale boeren houdt deze samenwerking in dat zij een vaste afzetmarkt in België krijgen.





Laatste nieuws