Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten vanaf 1 april 2020
bron: FoodPro Network
BRUSSEL - Vanaf 1 april 2020 moeten fabrikanten de herkomst van ingrediënten op het etiket van hun producten vermelden, mits het ingrediënt een andere herkomst heeft dan het product. Aldus nieuwe wetgeving van de Europese Commissie.
De nieuwe wetgeving valt onder de Food Information to Consumers regelgeving (FIC)) die voor meer transparantie voor de consument moet zorgen. Naast de herkomst van ingrediënten zijn er nog meer aanpassingen, zoals:
- Een duidelijkere presentatie van allergenen voor voorverpakt voedsel in de ingrediëntenlijst;
- Verbeterde leesbaarheid van informatie op het etiket (zoals minimale lettergrootte voor verplichte informatie)
- Versterkte regelgeving om misleidende praktijken te voorkomen
- Specifieke informatie over de herkomst van plantaardige geraffineerde oliën en vetten;
- Verplichte herkomstinformatie voor vers vlees van varkens, schapen, geiten en pluimvee
Bekijk hier alle belangrijke wijzigingen.
Waar zou volgens u de nieuwe wetgeving aan moeten voldoen?
Laatste nieuws
-
26 apr Kabinet legt keuzes voor aan Kamer voor suikertaks op frisdranken
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemeniƫ
-
26 apr Jumbo neemt distributiecentrum voor versproducten in Nieuwegein in gebruik
-
26 apr 5 Trends voor digitalisering in food
-
26 apr Podcast Webinar | Wat is digitale transformatie en hoe zet je de volgende succesvolle stap?
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan