Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten vanaf 1 april 2020

02-08 06:05 | bron: FoodPro Network

BRUSSEL - Vanaf 1 april 2020 moeten fabrikanten de herkomst van ingrediënten op het etiket van hun producten vermelden, mits het ingrediënt een andere herkomst heeft dan het product. Aldus nieuwe wetgeving van de Europese Commissie.

De nieuwe wetgeving valt onder de Food Information to Consumers regelgeving (FIC)) die voor meer transparantie voor de consument moet zorgen. Naast de herkomst van ingrediënten zijn er nog meer aanpassingen, zoals:

Een duidelijkere presentatie van allergenen voor voorverpakt voedsel in de ingrediëntenlijst;

Verbeterde leesbaarheid van informatie op het etiket (zoals minimale lettergrootte voor verplichte informatie)

Versterkte regelgeving om misleidende praktijken te voorkomen

Specifieke informatie over de herkomst van plantaardige geraffineerde oliën en vetten;

Verplichte herkomstinformatie voor vers vlees van varkens, schapen, geiten en pluimvee

Bekijk hier alle belangrijke wijzigingen.

Waar zou volgens u de nieuwe wetgeving aan moeten voldoen?





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
28 mei Moederbedrijf Douwe Egberts deze week al naar Amsterdamse beurs
28 mei Flinke groei omzet supermarkten in week van Hemelvaart
28 mei Vion gaat transport van personeel anders organiseren
28 mei Ontslagboete wordt toch afgeschaft: noodpakket met maand verlengd
28 mei 'Schuldeisers willen eigenaar worden van HEMA'
28 mei Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
28 mei Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
28 mei Leergang FSSC 22000 Implementatie Training
27 mei Slachthuis Vion in Apeldoorn per direct dicht omdat medewerkers samen in busjes reizen
27 mei Carrefour verlaagt prijzen van nog eens 1.000 producten
27 mei Verbruggen Food Group neemt zoetwarengroothandel Bos-Gooiland over
27 mei Slachthuizen moeten maatregelen nemen om sluiting te voorkomen
27 mei NestlĂ©, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
27 mei Download de verschillenmatrix: FSSC, BRC en IFS
27 mei Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?