Disposable desinfectie moppen voor absolute hygiëne

ENSCHEDE - Disposable (microvezel) doeken en moppen winnen steeds meer aan populariteit. Vooral in de zorgsector waar hygiënestandaarden hoog zijn en reiniging aan specifieke richtlijnen moet voldoen.

Voordelen disposable moppen doeken

De voordelen van single-use doeken en moppen zijn bekend. Er hoeft geen was- en logistiek programma te worden opgezet, gebruiksgemak, tijdwinst en het hygiëneaspect. Dit laatste is binnen zorginstellingen het belangrijkste argument om met disposables te werken; je voorkomt er kruisbesmettingen en methodefouten mee. Disposable moppen en werkdoeken worden sommige gevallen zelfs verplicht gesteld, bijvoorbeeld in outbreakboxen die ingezet worden bij uitbraak van virussen, zoals het Norovirus.

Desinfecteren van vloeren 

Een goede oplossing voor het desinfecteren van vloeren was er tot voor kort niet. De traditionele disposable reinigingsmoppen nemen vuil op en zijn vaak niet in staat een product (desinfectie middel) efficiënt af te geven. Een probleem waar onze klanten steevast tegenaan lopen en reden voor ons om de CaluClean desinfectie mop te ontwikkelen.

CaluClean desinfectie moppen

De CaluClean desinfectie moppen worden vooraf bevochtigd (pre wet methode) met een desinfectant en vervolgens in een speciale box meegenomen op de werkwagen. Deze moppen zijn te gebruiken met alle soorten desinfectanten, nemen circa 170 ml. product op en geven het vervolgens gedoseerd af. Voldoende voor middelgrote oppervlaktes, zoals patiëntenkamers, verloskamers, behandel poli`s en operatiekamers. De desinfectie mop kan met alle soorten desinfectanten worden gebruikt en door de perfecte afgifte is er nauwelijks weerstand bij gebruik, wat het werken met deze moppen extreem licht maakt.

Tevreden gebruikers

Inmiddels werken de eerste ziekenhuizen en diverse verpleeg- en verzorgingstehuizen met deze desinfectie moppen. Gebruikers en hygiënisten zijn zeer tevreden en gebruiken nu ook andere disposable producten zoals onze disposable microvezel werkdoeken. Neem voor referenties contact met ons op.

Zelf ervaren?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. Wij komen graag langs voor een demonstratie en advies op maat. Onze collega’s kunnen uw organisatie niet alleen voorlichten, maar ook trainen voor de implementatie en het juiste gebruik van disposable materialen voor schoonmaak en desinfectie. 





Laatste nieuws