Nestlé wil uiterlijk in 2025 haar verpakkingen voor 100% recyclen of hergebruiken

14-02 06:05 | bron: FoodPro Network

VEVEY - Voedingsgigant Nestlé heeft onlangs bekendgemaakt dat het haar ambitie is om al haar verpakkingen uiterlijk in 2025 geschikt te maken voor recycling of hergebruik. Volgens Nestlé mag geen enkele verpakking, inclusief plastic, meer eindigen als afval. Nestlé is overtuigd van de dringende noodzaak om de invloed van verpakkingen op het milieu te minimaliseren.

Nestlé’s CEO Mark Schneider: “Plastic afval is een van de grootste problemen bij duurzaamheid waarmee de wereld heden ten dage te maken heeft. Dat aanpakken vraagt om een gezamenlijke benadering. Wij committeren ons aan het vinden van verbeterde oplossingen om verpakkingen te reduceren, te hergebruiken en te recyclen. Onze ambitie is om in 2025 100% van onze verpakkingen te kunnen recyclen en hergebruiken.” Aldus Nestlé tegen Duurzaam Ondernemen.

Het bedrijf richt zich op drie kerngebieden: plastic dat niet kan worden gerecycled uitbannen; het gebruik van plastic dat betere recyclingresultaten heeft aanmoedigen en ingewikkelde combinaties van verpakkingsmateriaal uitbannen of veranderen.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
28 feb FrieslandCampina vreest impact van coronavirus op resultaat
28 feb Beyond Meat ziet omzet verdrievoudigen
28 feb Rabobank verwacht tot 2022 mondiale groei vraag naar zuivel
28 feb Sainsbury’s biedt kleine merken een listing
28 feb Verliezen we de strijd van de ‘Microscopische wereld’?
27 feb Coronavirus kost Corona-eigenaar AB InBev miljoenen
27 feb Naast vlees kan er ook vis gekweekt worden uit spiercellen
27 feb Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten vanaf 1 april 2020
27 feb Google in internationale GS1 board
27 feb Kwaliteit is van ons allemaal. Maar wie draagt welke verantwoordelijkheid?
26 feb Danone: coronavirus zorgt voor rem op omzetgroei
26 feb IRI: 'Vraag naar duurzaam geproduceerde voeding in supermarkt groeit met 28%'
26 feb Listeria: voorkomen beter dan genezen
26 feb Correcte gewichtsbepaling dankzij scheefstandcorrectie | Easy Level kantelcompenstie: altijd het juiste gewicht
25 feb Consumentenbond: Niet alle vegaburgers vallen in de smaak
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?