Nederlandse bedrijven gebruiken vaker duurzame cacao

DEN HAAG - De Nederlandse cacaosector gebruikt steeds vaker cacao met een duurzaamheidskeurmerk. Van 2014 tot 2016 steeg het percentage van 21 naar 30 procent. Aldus een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van het ministerie van Economische Zaken (EZ).

Het CBS deed onderzoek bij 289 cacaoverwerkers. Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven steeds meer duurzaam gecertificeerde cacao gebruiken. Dit is cacao met het keurmerk Fairtrade, Max Havelaar, UTZ, Rainforest Alliance of Organic/biologisch.

In 2016 had 30 procent van alle cacao die de bedrijven inkochten voor verwerking zo'n keurmerk. In 2015 lag dit aandeel op 25 procent en in 2014 nog 21 procent.

Volgens het CBS was alle cacao in supermarktproducten in 2016 voor 86 procent erkend duurzaam. 

Update: 28-9

Bron: CBS





Laatste nieuws