Colruyt investeert in gepersonaliseerde voeding

HALLE - Ook Colruyt Group investeert in gepersonaliseerde voeding via het internationale consortium 'Personalized Nutrition and Health', dat voedings- en technologiebedrijven samenbrengt. TNO en de WUR leiden het consortium.

Ook Colruyt Group gaat via zijn dochterbedrijf SmartWithFood zijn schouders zetten onder gepersonaliseerde voeding. Het consortium kan jaarlijks rekenen op een begroting van 3 miljoen euro. ‘We nemen deel omdat gepersonaliseerde voeding voor Colruyt Group een belangrijk innovatiethema is’, aldus Ignace de Nollin, business manager van SmartWithFood, tegen De Tijd.

‘In het consortium kunnen we multidisciplinair samenwerken met partners in verschillende onderzoeken, om een holistisch beeld te krijgen. Het gaat er onder andere over de rol van sensoren en trackers en van bloed- en DNA-analyses, om op basis van individuele biologische data tot gericht voedingsadvies te komen. We willen zo vooral voeling hebben met mogelijke scenario’s die op de markt kunnen komen.’ Aldus de Nollin.

Bron: De Tijd





Laatste nieuws