Eten in Hong Kong

06-08 06:03 | bron: FoodPro Network

HONG KONG - FoodPro Network bezocht onlangs Hong Kong. Hong Kong wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Azië genoemd. Het aanbod aan eten is dan ook overweldigend in de metropool. Van eetcafé’s, trendy restaurants tot aan de traditionele verkoop van etenswaren op iedere hoek van de straat. 

Typisch Aziatische schotels kunnen vaak ingrediënten bevatten als kikker, duif, slang, of eendentong. Maar toch hebben de gerechten met kip, varkensvlees of gans de overhand. Uiteraard is het ook in Hong Kong aan te raden om de dim sum te proberen. Door de locals wordt dit vaak als ontbijt of lunch gegeten. Dim sum bestaat uit een gevarieerde combinatie van ingrediënten als vlees, zeevruchten en groenten, vaak met thee geserveerd.

Een aanrader om the bezoeken is Ozone, the Ritz, een trendy- bar / restaurant met tal van typische gerechten. Voor de prijs kan je beter niet kiezen voor de eetgelegenheden in het hartje van de stad, met het uitzicht op de beroemde skyline. Het eten in de straten daarachter is van dezelfde kwaliteit en vaak tot 2 a 3 keer goedkoper. Een aanrader om Kantonees te gaan eten is Yung Kee, waar je onder meer gans en varkensvlees op de barbeque vindt. 

Voedselveiligheid

Goed om te vermelden is dat in Hong Kong een systeem gehanteerd wordt waarbij sommige eetgelegenheden het ‘Quality Tourism Services’-symbool ontvangen. Eetgelegenheden ontvangen deze enkel als ze voldoen aan alle kwaliteitseisen én een uitstekende service leveren.

Bekijk ook:

- Boodschappen doen in Montenegro

- Boodschappen doen in Australië

- Boodschappen doen in de Algarve 





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
23 sep Storing bij AH: online boodschappen doen niet mogelijk
23 sep Ahold Delhaize zet in op halvering van de voedselverspilling in 2030
23 sep 5 trends voor de voeding van morgen volgens jongeren
23 sep 12 Tips tegen voedselfraude (update)
22 sep Vivera opent vernieuwde fabriek
22 sep Onderzoek laat dringende noodzaak zien voor aanleren gezond gedrag op basisschool
22 sep Food Fellows komt met sauzen van geredde groenten
22 sep 'Bijna alle aanbiedingen in Nederlandse supermarkten zijn ongezond'
22 sep Direct efficiënt inspecteren. Kosteloos en zonder moeite!
22 sep Verkade: 'Datakwaliteit managen vereist een goede interne flow'
21 sep 18 procent consumenten eet gezonder door coronacrisis
21 sep Recall Albert Heijn worst
21 sep Nestlé's plantaardige 'bacon cheeseburger' verkrijgbaar in de VS
21 sep Nestlé test blockchaintechnologie in Nieuw-Zeeland en Latijns-Amerika
21 sep Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
21 sep Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
18 sep Hoe maken we duurzame én voedzame voedingsmiddelen?
18 sep In cafés wordt juist in de laatste uurtjes veel omzet behaald
18 sep Werknemers werken meer uren sinds coronacrisis
18 sep 'Lokaal voedsel kan binnen 5 jaar naar marktaandeel van 25%'
18 sep Listeria: voorkomen beter dan genezen
18 sep Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
17 sep Alle Nespresso cups tegen 2022 CO2-neutraal
17 sep FrieslandCampina gaat duurzamer geproduceerde melk aan andere zuivelbedrijven leveren
17 sep Verse kant-en-klaar maaltijden voor baby's
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?