Eten in Hong Kong

24-01 06:03 | bron: FoodPro Network

HONG KONG - FoodPro Network bezocht onlangs Hong Kong. Hong Kong wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Azië genoemd. Het aanbod aan eten is dan ook overweldigend in de metropool. Van eetcafé’s, trendy restaurants tot aan de traditionele verkoop van etenswaren op iedere hoek van de straat. 

Typisch Aziatische schotels kunnen vaak ingrediënten bevatten als kikker, duif, slang, of eendentong. Maar toch hebben de gerechten met kip, varkensvlees of gans de overhand. Uiteraard is het ook in Hong Kong aan te raden om de dim sum te proberen. Door de locals wordt dit vaak als ontbijt of lunch gegeten. Dim sum bestaat uit een gevarieerde combinatie van ingrediënten als vlees, zeevruchten en groenten, vaak met thee geserveerd.

Een aanrader om the bezoeken is Ozone, the Ritz, een trendy- bar / restaurant met tal van typische gerechten. Voor de prijs kan je beter niet kiezen voor de eetgelegenheden in het hartje van de stad, met het uitzicht op de beroemde skyline. Het eten in de straten daarachter is van dezelfde kwaliteit en vaak tot 2 a 3 keer goedkoper. Een aanrader om Kantonees te gaan eten is Yung Kee, waar je onder meer gans en varkensvlees op de barbeque vindt. 

Voedselveiligheid

Goed om te vermelden is dat in Hong Kong een systeem gehanteerd wordt waarbij sommige eetgelegenheden het ‘Quality Tourism Services’-symbool ontvangen. Eetgelegenheden ontvangen deze enkel als ze voldoen aan alle kwaliteitseisen én een uitstekende service leveren.

Bekijk ook:

- Boodschappen doen in Montenegro

- Boodschappen doen in Australië

- Boodschappen doen in de Algarve 





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
09 apr Tesco: omzet én kosten omhoog door corona
09 apr Takeaway: sterk herstel na dip in maart
09 apr Jumbo-sprinter Groenewegen bezorgt in rap tempo boodschappen bij ouderen en zorgverleners
09 apr 'Hamsterwoede in Nederlandse supermarkten is voorbij'
09 apr ‘Consumenten zien vleesvervangers als goed en lekker alternatief’
09 apr Whitepaper: EnSURE Touch
08 apr Fevia: 1 miljoen liter ontsmettende handgel dankzij goede samenwerking tussen overheid en industrie
08 apr UWV ontvangt 50.000 aanvragen voor loonkostenregeling
08 apr Begin 2020 telde Nederland een recordaantal horecavestigingen
08 apr Ahold Delhaize verwacht 15 procent meer omzet in eerste kwartaal
08 apr Voedselveiligheid is bij Ter Beke van cruciaal belang
08 apr Sligro en GS1: Dat pakt goed uit
08 apr Supply Chain Management: eerst het gezamenlijke doel, het collectieve gevoel en dán de tool
07 apr CBL waarschuwt voor paasdrukte
07 apr Ook Kraft Heinz profiteert van hamstergedrag
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?