Eten in Hong Kong

24-01 06:03 | bron: FoodPro Network

HONG KONG - FoodPro Network bezocht onlangs Hong Kong. Hong Kong wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Azië genoemd. Het aanbod aan eten is dan ook overweldigend in de metropool. Van eetcafé’s, trendy restaurants tot aan de traditionele verkoop van etenswaren op iedere hoek van de straat. 

Typisch Aziatische schotels kunnen vaak ingrediënten bevatten als kikker, duif, slang, of eendentong. Maar toch hebben de gerechten met kip, varkensvlees of gans de overhand. Uiteraard is het ook in Hong Kong aan te raden om de dim sum te proberen. Door de locals wordt dit vaak als ontbijt of lunch gegeten. Dim sum bestaat uit een gevarieerde combinatie van ingrediënten als vlees, zeevruchten en groenten, vaak met thee geserveerd.

Een aanrader om the bezoeken is Ozone, the Ritz, een trendy- bar / restaurant met tal van typische gerechten. Voor de prijs kan je beter niet kiezen voor de eetgelegenheden in het hartje van de stad, met het uitzicht op de beroemde skyline. Het eten in de straten daarachter is van dezelfde kwaliteit en vaak tot 2 a 3 keer goedkoper. Een aanrader om Kantonees te gaan eten is Yung Kee, waar je onder meer gans en varkensvlees op de barbeque vindt. 

Voedselveiligheid

Goed om te vermelden is dat in Hong Kong een systeem gehanteerd wordt waarbij sommige eetgelegenheden het ‘Quality Tourism Services’-symbool ontvangen. Eetgelegenheden ontvangen deze enkel als ze voldoen aan alle kwaliteitseisen én een uitstekende service leveren.

Bekijk ook:

- Boodschappen doen in Montenegro

- Boodschappen doen in Australië

- Boodschappen doen in de Algarve 





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 feb Albert Heijn roept loempiavellen terug
14 feb Heineken gaat 0.0-bier in kratten verkopen
14 feb Nestlé wil uiterlijk in 2025 haar verpakkingen voor 100% recyclen of hergebruiken
14 feb Hopr wordt eerste Belgische online supermarkt
14 feb Het complete weeg- en inspectiesysteem voor de versafdeling (video)
13 feb Nestlé boekt autonome omzetgroei van 3,5%
13 feb Omzet voedingswinkels in 2019 met 1,3% gestegen
13 feb Unilever stopt met reclame die gericht is op kinderen onder de twaalf
13 feb Voedselveiligheid is bij Ter Beke van cruciaal belang
13 feb Investeerders zetten fors in op Personalised Nutrition
13 feb Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
12 feb 1 Miljoen subsidie voor onderzoek naar meer marktaandeel voor vlees- en zuivelvervangers
12 feb Omzet Ahold Delhaize stijgt met 5,5% naar 66,3 miljard euro
12 feb Heineken verkoopt meer bier en ziet populariteit 0.0 verder toenemen
12 feb Rijker aanbod doet bezoeker van kantine vaker voor vegetarisch kiezen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?