Beperk het risico op productvreemde delen met detecteerbare artikelen

ENSCHEDE - Voedselveiligheid heeft de hoogste prioriteit in de voedselverwerkende en farmaceutische industrie. Een van de beheersmaatregelen die genomen kan worden om het risico op productvreemde delen in voedingsmiddelen te beperken, is het inzetten van detecteerbare artikelen.

Miniscule metalen deeltjes

In steeds meer bedrijven worden daarom materialen die niet gedetecteerd kunnen worden, vervangen door producten gemaakt van bijvoorbeeld polypropyleen. Een vrijwel onbreekbaar materiaal waarin minuscule metalen deeltjes verwerkt zijn, zodat het gehele product metaaldetecteerbaar is. Zelfs stukjes van 2 millimeter kunnen opgemerkt en uitgesloten worden. Zo gaat niet de complete batch verloren, maar alleen de producten die verontreinigd zijn. Veiliger voor de consument en goedkoper voor de producent.

CaluGuard detecteerbare artikelen

Carel Lurvink is leverancier van metaaldetecteerbare en röntgenzichtbare producten. Onze CaluGuard detecteerbare artikelen worden geproduceerd in de EU, voldoen aan de Europese en internationale regels voor voedselveiligheid en zijn getest door TÜV Rheinland in Duitsland.

De standaard kleur van detecteerbare producten is blauw, een kleur die doorgaans niet in voedingsmiddelen voorkomt waardoor ongewenste materialen ook visueel eenvoudig detecteerbaar zijn. Daarnaast zijn steeds meer van onze producten in andere kleuren verkrijgbaar. Hierdoor zijn de CaluGuard detecteerbare artikelen ook geschikt voor gebruik in kleurcoderingsystemen. 

Zelf proberen?

Onze CaluGuard detecteerbare artikelen zelf proberen? Wij hebben een try-out box samengesteld met een selectie van de meest verkochte producten, zoals een penhaarnetmondmaskerkabelbinders en pleisters. Laat hieronder uw gegevens achter en wij sturen een box naar u op.

Vraag hier uw gratis try out box Caluguard aan 





Laatste nieuws