Nederlandse voedingsindustrie scoort hoog op arbeidsproductiviteit

21-08 12:09 | bron: FoodPro Network

AMSTERDAM - De Nederlandse voedingsindustrie biedt een hoge toegevoegde waarde en ook de arbeidsproductiviteit is hoger dan in de ons omringende landen. Aldus een rapport van ABN Amro over de arbeidsproductiviteit in verschillende Europese sectoren.

Arbeidsproductiviteit voedingsindustrie

De arbeidsproductiviteit van de Nederlandse voedingsindustrie ligt veel hoger dan in andere Nederlandse sectoren. Daarnaast doet Nederland het beter op dit gebied dan de voedingsmiddelenindustrie in de omringende landen zoals België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, aldus ABN Amro.

Het is belangrijk dat de Nederlandse voedingsindustrie competitief is. Een groot deel van de afzet verdwijnt immers over de grens. Ook dient Nederland te concurreren met landen waar de lonen lager liggen, aldus het rapport.

Robotisering

Waarom is de arbeidsproductiviteit in Nederland zo hoog? Dat is voor een deel te danken aan robotisering. Nederlandse voedingsbedrijven investeerden veel geld in machines en installaties in de afgelopen jaren, aldus ABN Amro.

Uit een rapport van de International Federation of Robotics blijkt dat het aantal robots dat de voedingsindustrie in gebruik nam flink steeg ten opzichte van het voorgaande jaar. De voedingsindustrie loopt voorop als het gaat om robotisering, aldus de bank.

Bron: ABN Amro





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 okt Exportwaarde vlees naar Verenigd Koninkrijk daalt
14 okt Datakwaliteit door inspanning levensmiddelensector 96% betrouwbaar
14 okt Belgische chocolade: kwaliteit telt
11 okt Ahold Delhaize investeert in kunstmatige intelligentie
11 okt Bruins: minder tests op listeria dan gemeld
11 okt Planbureau: Nederlandse voedingsindustrie harder geraakt bij 'no-deal Brexit' dan andere landen in de EU
11 okt ISO 22000:2018 vs. ISO 22000:2005 - de verschillen
11 okt Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
10 okt Ook grootste vleesverwerker ter wereld betreedt markt voor plantaardige producten
10 okt Pluimveesector in hoger beroep in fipronilzaak
10 okt NestlĂ© verifieert driekwart van haar toeleveringsketen als ontbossingsvrij
10 okt 10 Tips om uw interne audits te verbeteren
10 okt Draag bij aan voedselveiligheid met detecteerbare artikelen
09 okt Rijker aanbod doet bezoeker van kantine vaker voor vegetarisch kiezen
09 okt Takeaway ziet aantal bestellingen flink oplopen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?