Nederlandse voedingsindustrie scoort hoog op arbeidsproductiviteit

07-06 12:19 | bron: FoodPro Network

AMSTERDAM - De Nederlandse voedingsindustrie biedt een hoge toegevoegde waarde en ook de arbeidsproductiviteit is hoger dan in de ons omringende landen. Aldus een rapport van ABN Amro over de arbeidsproductiviteit in verschillende Europese sectoren.

Arbeidsproductiviteit voedingsindustrie

De arbeidsproductiviteit van de Nederlandse voedingsindustrie ligt veel hoger dan in andere Nederlandse sectoren. Daarnaast doet Nederland het beter op dit gebied dan de voedingsmiddelenindustrie in de omringende landen zoals België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, aldus ABN Amro.

Het is belangrijk dat de Nederlandse voedingsindustrie competitief is. Een groot deel van de afzet verdwijnt immers over de grens. Ook dient Nederland te concurreren met landen waar de lonen lager liggen, aldus het rapport.

Robotisering

Waarom is de arbeidsproductiviteit in Nederland zo hoog? Dat is voor een deel te danken aan robotisering. Nederlandse voedingsbedrijven investeerden veel geld in machines en installaties in de afgelopen jaren, aldus ABN Amro.

Uit een rapport van de International Federation of Robotics blijkt dat het aantal robots dat de voedingsindustrie in gebruik nam flink steeg ten opzichte van het voorgaande jaar. De voedingsindustrie loopt voorop als het gaat om robotisering, aldus de bank.

Bron: ABN Amro





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 jun Ook grootste vleesverwerker ter wereld betreedt markt voor plantaardige producten
14 jun ABN AMRO verwacht 2% tot 5% meer faillissementen in voedingsindustrie
14 jun Heineken: 'Zonder goede data kunnen klanten onze producten niet verkopen.'
14 jun Weet u wat de kosten kunnen zijn als u niet over het juiste compressortype beschikt in uw levensmiddelenproductie?
13 jun Carrefour opent eigen restaurants
13 jun NVWA laat export ernstig zieke dieren naar slachthuizen in België en Duitsland toe
13 jun Unilever zet in op fors meer merken
13 jun De Menken Keuken: Belang data niet altijd direct duidelijk, tot de rekening wordt gepresenteerd...
13 jun 10 Tips om uw interne audits te verbeteren
13 jun Personalised nutrition & health: next level
12 jun Nestlé, Carrefour en IBM starten blockchainproject (video)
12 jun Aandeel vegaburgermaker Beyond Meat zakt na grote stijgingen
12 jun Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
12 jun Kweekvlees mogelijk over twee jaar in de schappen
12 jun ISO 22000:2018 vs. ISO 22000:2005 - de verschillen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?