Inrichting bedrijfsrestaurant kan keuze voor gezonde voeding stimuleren

08-08 06:03 | bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - Het is mogelijk een bedrijfsrestaurant zo in te richten dat werknemers eerder voor gezonde voeding kiezen, terwijl de ongezondere varianten nog altijd aanwezig zijn. Uit onderzoek van gezondheidswetenschapper Liesbeth Velema van de Vrije Universiteit blijkt dat de inrichting van het bedrijfsrestaurant het verschil kan maken.
 
Velema onderzocht gedurende drie maanden of een 'gezondere inrichting' van bedrijfsrestaurants een effect zou hebben op het aankoopgedrag. Velema deed onderzoek naar zeven soorten voedingsmiddelen: belegde broodjes, salades, frituur- en bladerdeegsnacks, kaasbeleg, vleesbeleg, fruit en snoep.
 
Het viel op dat de gezondere belegde broodjes, 30+-kaas en het fruit relatief meer werden verkocht in de restaurants die “gezonder” waren ingericht dan bij de andere restaurants.
 
Uit het onderzoek komt naar voren dat bij gezondere restaurants de gezondere producten ook vooraan op de route staan. Ook de hoeveelheden van het aanbod blijken uit te maken. "Als er bijvoorbeeld naar verhouding meer magere kaas of volkoren brood uitgestald ligt, wordt daar meer van verkocht", aldus Velema.




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
21 sep Albert Heijn en Refresco maken keten transparant met blockchain (video)
21 sep Tesco opent discountsupermarktketen Jack’s die goedkoper moet worden dan Aldi en Lidl
21 sep EU haalt helft van sojabonen uit VS na deal met Trump
21 sep Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de Verenigde Staten
21 sep Scherpere EU voedselcontroles: zijn dit voldoende maatregelen?
21 sep Handige schoonmaakoplossingen voor de voedingsindustrie: bereik optimale hygiëne en voorkom kruisbesmetting
21 sep 26 september: Workshop: Social Media in de voedingsindustrie
20 sep Amazon wil drieduizend kassaloze supermarkten openen
20 sep Luxemburgse belastingdeal met McDonald's niet illegaal
20 sep Marqt roept groentespread terug om allergenen
20 sep Belgische voedingsindustrie blijft suikers en vetten reduceren
20 sep Inuline en oligofructose erkend als gezond voedingsvezel
20 sep HACCP stopt per 1 januari 2021: Wat zijn uw alternatieven?
20 sep Vision inspectiesystemen controleren de kwaliteit van de etiketten op uw verpakkingen (video)
19 sep Nederlandse boeren voelen fipronilcrisis nog steeds
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie