Inrichting bedrijfsrestaurant kan keuze voor gezonde voeding stimuleren

08-08 06:03 | bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - Het is mogelijk een bedrijfsrestaurant zo in te richten dat werknemers eerder voor gezonde voeding kiezen, terwijl de ongezondere varianten nog altijd aanwezig zijn. Uit onderzoek van gezondheidswetenschapper Liesbeth Velema van de Vrije Universiteit blijkt dat de inrichting van het bedrijfsrestaurant het verschil kan maken.
 
Velema onderzocht gedurende drie maanden of een 'gezondere inrichting' van bedrijfsrestaurants een effect zou hebben op het aankoopgedrag. Velema deed onderzoek naar zeven soorten voedingsmiddelen: belegde broodjes, salades, frituur- en bladerdeegsnacks, kaasbeleg, vleesbeleg, fruit en snoep.
 
Het viel op dat de gezondere belegde broodjes, 30+-kaas en het fruit relatief meer werden verkocht in de restaurants die “gezonder” waren ingericht dan bij de andere restaurants.
 
Uit het onderzoek komt naar voren dat bij gezondere restaurants de gezondere producten ook vooraan op de route staan. Ook de hoeveelheden van het aanbod blijken uit te maken. "Als er bijvoorbeeld naar verhouding meer magere kaas of volkoren brood uitgestald ligt, wordt daar meer van verkocht", aldus Velema.




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
15 feb Supermarkten streven naar een vijfde minder verpakkingen in 2025
15 feb Moederbedrijf Douwe Egberts wil naar de beurs
15 feb Flinke groei online omzet voedingsindustrie
15 feb NestlĂ© investeert 38 miljoen euro in Zwitserse Nespresso-fabriek
15 feb Duitse discounters krijgen mogelijk concurrentie uit Rusland
15 feb Foodfotografie op locatie bij de klant
15 feb Carel Lurvink ontvangt opnieuw predicaat Hofleverancier
14 feb Europese databank tegen voedselfraude
14 feb Dick Boer in Raad van Bestuur NestlĂ©
14 feb Omzet DSM Nutrition stijgt met 7%
14 feb Verbod op pulsvisserij in Europese Unie
14 feb Colruyt: duurzame quinoa voeding van de toekomst
14 feb BRC Food 8: Veranderingen in bescherming tegen voedselfraude
14 feb Beperk het risico op productvreemde delen met detecteerbare artikelen
13 feb Darmbacterie listeria gevonden op kaasspread Groene Pesto van Jumbo
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?