Inrichting bedrijfsrestaurant kan keuze voor gezonde voeding stimuleren

11-07 06:07 | bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - Het is mogelijk een bedrijfsrestaurant zo in te richten dat werknemers eerder voor gezonde voeding kiezen, terwijl de ongezondere varianten nog altijd aanwezig zijn. Uit onderzoek van gezondheidswetenschapper Liesbeth Velema van de Vrije Universiteit blijkt dat de inrichting van het bedrijfsrestaurant het verschil kan maken.
 
Velema onderzocht gedurende drie maanden of een 'gezondere inrichting' van bedrijfsrestaurants een effect zou hebben op het aankoopgedrag. Velema deed onderzoek naar zeven soorten voedingsmiddelen: belegde broodjes, salades, frituur- en bladerdeegsnacks, kaasbeleg, vleesbeleg, fruit en snoep.
 
Het viel op dat de gezondere belegde broodjes, 30+-kaas en het fruit relatief meer werden verkocht in de restaurants die “gezonder” waren ingericht dan bij de andere restaurants.
 
Uit het onderzoek komt naar voren dat bij gezondere restaurants de gezondere producten ook vooraan op de route staan. Ook de hoeveelheden van het aanbod blijken uit te maken. "Als er bijvoorbeeld naar verhouding meer magere kaas of volkoren brood uitgestald ligt, wordt daar meer van verkocht", aldus Velema.




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
13 jul Netwerk van 400 grootste levensmiddelenfabrikanten wil standaard etiket om voedselverspilling terug te dringen
13 jul Consument kiest weer vaker voor A-merk
13 jul HACCP stopt per 1 januari 2021: Wat zijn uw alternatieven?
13 jul Bekijk de recalls in de voedingsindustrie (EU)
13 jul Future Food: multi inzetbare voedingsvezels
13 jul 27 september: Allergenenbeheersing met VITAL
12 jul Coop groeit twee keer harder dan de markt
12 jul NVWA: Belangrijke veiligheidswaarschuwing AH Gerookte varkensfilet flinterdun
12 jul Starbucks stopt met plastic rietjes
12 jul Groen licht voor fusie Klaas Puul en Foppen
12 jul Colruyt pleit voor meer investeringen in groene energie
12 jul Nederlandse food regio’s bundelen hun krachten
12 jul Disposable desinfectie moppen voor absolute hygiëne
12 jul Organisatieontwikkeling: de puzzel die compleet gelegd moet worden
11 jul Minister geeft geen akkoord op herstructureringsplan Carrefour
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie