Coca-Cola wil voor elke verkochte fles een gerecyclede fles in de markt zetten

ATLANTA - Frisdrankgigant Coca-Cola wil in 2030 voor elke frisdrankverpakking die het bedrijf produceert en inzamelt, een gerecyclede fles in de markt zetten. Coca-Cola werkt op deze manier mee aan het internationale duurzaamheidinitiatief 'World Without Waste', aldus The Wall Street Journal

Coca-Cola topman James Quincey: "Consumenten over de hele wereld geven om onze planeet. Ze willen en verwachten dat bedrijven leiderschap tonen en helpen om een wereld zonder afval mogelijk te maken."

De Amerikaanse gigant verklaart tevens in hetzelfde bericht zich te blijven richten op de ontwikkeling van 100 procent recyclebare verpakkingen en het verminderen van de hoeveelheid plastic in zijn flessen. Coca-Cola introduceerde in 2011 als eerste frisdrankenproducent in Nederland een recyclebare PET-fles.

Milieuorganisatie Greenpeace is niet enthousiast over de plannen: "In het plan van Coca Cola is het reduceren van het aantal stijgende plastic flessen op wereldschaal voor eenmalig gebruik niet opgenomen." Dit zouden 110 miljard lege flessen per jaar zijn.





Laatste nieuws