Symposium: Competenties, voedselveiligheid en aansprakelijkheid

  • Wanneer bent u aansprakelijk als bedrijf?
  • Flexibel en breed of taakgericht opleiden?
  • Geschoold personeel of competentieontwikkeling zelf uitvoeren?

Is er een verband tussen competenties en voedselveiligheid of is leren alleen voor de dommen? De aanhoudende voedselschandalen baren de burger en politiek grote zorgen die kennelijk met strengere regelgeving niet te beteugelen lijken.

 

Tijdens dit symposium worden er veel juridische en praktische kanttekeningen geplaatst over de mogelijke gevolgen van een goed opleidingsbeleid, als die er al is binnen uw bedrijf.

Met een zaal vol deskundigheid zullen wij trachten antwoorden te vinden op de volgende vragen:

  • Kunt u als werkgever uw medewerkers ook aansprakelijk stellen voor gemaakte fouten?
  • Is de NVWA aansprakelijk te stellen?
  • Wat is de invloed van de WWZ op het HRM- en opleidingsbeleid ?
  • Heeft het wel nut om mijn tijdelijke personeel zo zwaar op te leiden?

Programma:

12.00     Ontvangst met Bilderberg lunchbuffet

 

13.00     Opening door de gastheer IJsbrand Velzeboer – Eigenaar van Scienta nova te Raalte

 

13.15     Wim Kleijne -  Voormalig coördinerend inspecteur voortgezet onderwijs

 

Is de overheid de baas over de opleidingen of het bedrijfsleven?

  • ·         Is praktijkervaring niet belangrijker dan wat wij op school leren?
  • ·         Hoe meer kennis aan de knoppen, hoe minder ellende in het winkelschap?
  • ·         Afleidingen van de rampenformule voor de voedingsmiddelenindustrie

 

13.50     mw. mr. Martine Margadant - Advocaat arbeidsrecht bij Nysingh advocaten te Arnhem

 

Kan uw personeel een opleiding eisen?

  • ·         Kan ongewenst gedrag leiden tot ontslag op staande voet?
  • ·         Wordt de disfunctionerende werknemer beschermd door de WWZ?
  • ·         Is er ook sprake van beroepsverantwoordelijkheid? 

14.25     Koffie/theepauze

 

15.00    mw. mr. Esther Ceulen - Advocaat aansprakelijkheidsrecht bij Nysingh advocaten te Arnhem

Leidt voedselaansprakelijkheid tot preventie?

  • ·       Waar en wanneer houdt de aansprakelijkheid van de producent op?
  • ·       Kan de NVWA als toezichthouder aansprakelijk zijn?
  • ·       Welke rechten en plichten heb ik als ondernemer?

15.35     Jeroen Nagelmaeker – Manager-eigenaar Jumbo Supermarkt te Zwolle

 

Hoe meer kennis in mijn winkel, hoe minder ellende thuis bij de consument? 

  • ·    Heeft het wel nut om mijn tijdelijke arbeidskrachten op te leiden?

16.10     Plenaire discussie over de uitslag van de stemmingsrondes over vier stellingen door de dagvoorzitter:

ir. Cees van Elst – Senior food consultant bij Qassurance te Barneveld

 

16.30     Netwerkborrel met een hapje en een tapje

18.00     Einde programma

 

Meer informatie en inschrijven?

 

http://scientanova.com/aanmelden-symposium