Praktisch leidinggeven voor Managers

Praktisch leidinggeven voor Managers
Leidinggeven is een vak apart. Om uw medewerkers goed te kunnen begeleiden en sturen hebt u een scala aan vaardigheden nodig. In eerste instantie is leidinggeven het verbeteren van de motivatie van uw medewerkers om hen tot betere prestaties aan te moedigen. Uw stijl zal moeten variëren van regelend tot coachend en van probleemoplossend tot het voorzien en voorkomen van ongeregeldheden.


Doel
U hebt ervaring met leidinggeven, maar wilt uw managementvaardigheden verder ontwikkelen. In deze training ontwikkelt u een eigen overtuigende stijl van leidinggeven die van toepassing is op de eigen werksituatie. U leert op verschillende niveaus communiceren, motiveren en delegeren en brengt zo uw vaardigheden naar een hoger plan.


Inhoud
U heeft uw basisvaardigheden als manager verder uitgediept en bent bekend met verschillende stijlen van leidinggeven. Uw eigen stijl van leidinggeven staat hierbij centraal. U kunt de persoonlijkheden van uw medewerkers goed inschatten en hierop inspelen. Uw vaardigheden op het gebied van motiveren en delegeren zijn nog verder verbeterd. U ontwikkelt uw sociale en communicatieve vaardigheden verder.
• Verschillende stijlen van leidinggeven
• Persoonlijke motivatie van uw medewerkers
• Motiveren en delegeren van uw medewerkers
• Planning en tijdsbeheer
• Diverse vormen van personeelsgesprekken


Ochtendprogramma
Behandelen en oefenen met verschillende stijlen van leidinggeven, motiveren en delegeren.


Middagprogramma
Verder uitwerken van de verschillende aangeleerde technieken, rollenspellen en aandacht voor praktijkproblemen waar de deelnemers tegen aanlopen. Planning en tijdsbeheer komen aan bod alsook de werkwijze bij diverse vormen van personeelsgesprekken. Uw praktijkvraagstukken graag 1 week voor aanvang van de training aangeven bij de trainer door deze te beschrijven en te mailen naar FoodCampus@ktba.eu.


Doelgroep
Managers in de voedingsindustrie


Locatie
FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)


Tijden
09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 15:00 uur (middagprogramma)
15:00 – sluiting, gratis toegang Efteling (Alleen bij training gevolgd in FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel.)
(bij in-company tijden in overleg)


Data
21-04-2015
03-12-2015

 

Voor deze training is geen toetsing noodzakelijk, beoordeling van de vorderingen zal door de trainer tijdens de praktijkopdrachten direct worden teruggekoppeld. Tijdens deze training ontvangt u de syllabus ‘Praktisch Leidinggeven voor Managers’.

 

€ 375,00 ex.BTW, per persoon
1 trainingsdag, doorgang bij minimaal 3 personen