Het nieuwe etiketteren

Op 22 November 2011 is de verordening 1169/2011 verschenen. Deze verordening brengt de nodige wijzigingen in de wetgeving voor etikettering van levensmiddelen met zich mee. Speciaal voor de levensmiddelenproducenten is deze workshop ontwikkeld. In 2 uur brengen wij u op de hoogte van deze veranderingen en zullen wij via een praktische insteek u de nodige tips meegeven om deze nieuwe etiketteringswetgeving goed te kunnen implementeren.

 

De grootste veranderingen zijn o.a.:

 

  • Voedingswaarde etikettering wordt verplicht
  • Verzadigde vetten worden verplicht benoemd
  • De datum van eerste invriezing zal worden vermeld, ontdooiing zal worden benoemd
  • Allergenendeclaratie ook bij onverpakte producten en in de horeca
  • De minimale lettergrootte wordt 1,2 mm. (0.9 mm voor kleine etiketten)
  • Herkomst bij vlees zal worden benoemd
  • Er komt een verplichte vermelding voor aspartaan.

Natuurlijk is er een overgangstermijn, maar hoe eerder u begint, hoe eerder het geregeld is. Laat efficiënt informeren in deze korte workshop!

 

Doel

Het duidelijk maken van de wijzigingen en het aanreiken van handvatten om de nieuwe richtlijn soepel te implementeren  op uw etiketten.

 

Inhoud

  • De inhoud van de nieuwe verordening.
  • De grootste wijzigingen.
  • Praktische tips om de veranderingen door te voeren in uw productieomgeving.

 

Kosten: € 195,- excl. BTW (korting voor leden FoodPro Network)