Etiketteren van Voedingsmiddelen

Ingrediënten, voedingswaarden, allergie-informatie en voedingsclaims zijn zeer essentiële zaken bij de informatieoverdracht van de foodproducent naar de consument. Daarom geldt voor etikettering van voedingsmiddelen een strikte wet- en regelgeving. Het doel hiervan is te garanderen dat bij de etikettering van voedingsmiddelen correcte informatie wordt verstrekt en dat foutieve of voor de consument slecht begrijpelijke informatie wordt vermeden.

 

Doel

In de training Etiketteren van Voedingsmiddelen leert u op zelfstandige wijze etiketten en productinformatie op te stellen of te beoordelen.

 

Inhoud

  • Aanleiding etikettering
  • Het opstellen van een etiket dat voldoet aan alle wettelijke eisen
  • Allergenen
  • Standpunten nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit

 

Ochtendprogramma

Achtergronden van etikettering. Uit de presentatie komt duidelijk naar voren hoe het precies werkt met zaken als KWID, voedingswaarden, volgorde van ingrediënten en GDA / ADH.

 

Middagprogramma

  • ƒEen aantal praktijkvoorbeelden ‘hoe het niet moet’…
  • ƒHet opstellen van een etiket.
  • ƒPresentatie over Allergenen en de nVWA.

 

Toetsing

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus. Na afloop van de training wordt een korte toets afgenomen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het op naam gestelde FoodCampus-Certificaat ‘Etiketteren van Voedingsmiddelen’.